MIL » Arkisto

Kirjoitukset, jotka sisältävät avainsanan IGSM

Mittanauhan nollapäässä »

3.5.2015 | Paavo Häikiö

Uuden konseptin maanmittauspäivät Dipolissa on nyt nähty, ja kenellekään paikalla olijalle tuskin jäi mitään pahaa sanottavaa järjestelyistä, ohjelmasta ja päivillä vallinneesta hyvästä tunnelmasta. Tästä on hyvä jatkaa vuoden päästä Jyväskylässä. Päivien yhteydessä järjestettyyn MIL:n kevätkokouk-seenkin saapui poikkeuksellisen runsaslukuinen osallistujajoukko. Kaiken kaikkiaan hyvin onnistunut tilaisuus, tällä konseptilla päivillä on edessä vielä pitkä tulevaisuus.

Lue »

Ajankohtaista, Maanmittarikilta, MILA, Tapahtumat »

11.10.2014 | Vieraskirjoittaja

Insinöörikunnan Geneerinen Suonenjoen olutMaraton? Ihmeellisen Gabrielin Seikkailut Muoniossa? Instagram-S/M? Tässä muutamia yleisimpiä harhaluuloja lyhenteen IGSM takana – valitettavasti (ja onneksi) kaikki edellä mainituista ovat enemmän tai vähemmän väärin.

Lue »

Ajankohtaista, Maanmittarikilta, MILA, Tapahtumat »

3.6.2009 | Katri Nuuja

Maanmittausalan opiskelijoiden vuotuinen kansainvälinen tapaaminen IGSM (International Geodetic Students Meeting) järjestettiin tänä keväänä Zürichissa.
Osallistujia oli yhteensä  160 ja he edustivat 15 eri maata. Suomen delegaatio oli ilahduttavan suuri, siihen kuului viisi opiskelijaedustajaa Maanmittarikillasta ja kolme senioriedustajaa (sekä yksi varjo-senioriedustaja).
Seniorit ovat tapaamisessa ”epävirallisia” osallistujia, onhan kyseessä opiskelijatapaaminen. Tosin IGSM:n General Assembly antoi viime vuonna senioreille äänioikeuden ja yhden yhteisen äänen, joten äänestyksiin osallistui muiden jäsenmaiden ohella tänä vuonna myös useita eri kansallisuuksia edustava jäsenmaa nimeltä ”Seniors”.
Sveitsi on maanmittarin luvattu maa, eikä …

Lue »