MIL » Mittanauhan nollapäässä

Puheenjohtajalta 2/2015

3.5.2015
Paavo Häikiö

Uuden konseptin maanmittauspäivät Dipolissa on nyt nähty, ja kenellekään paikalla olijalle tuskin jäi mitään pahaa sanottavaa järjestelyistä, ohjelmasta ja päivillä vallinneesta hyvästä tunnelmasta. Tästä on hyvä jatkaa vuoden päästä Jyväskylässä. Päivien yhteydessä järjestettyyn MIL:n kevätkokouk-seenkin saapui poikkeuksellisen runsaslukuinen osallistujajoukko. Kaiken kaikkiaan hyvin onnistunut tilaisuus, tällä konseptilla päivillä on edessä vielä pitkä tulevaisuus.

Tämän vuotinen MIL:n tunnustuspalkinto myönnettiin Suomen nuorten maanmittareiden verkostolle sen ansiokkaasta työstä nuorten maanmittariverkoston luomisessa sekä kansainvälisten kontaktien hankinnassa. Verkostomainen toimintamalli ja yhteyksien luominen aktiivisesti myös kansainvälisesti on juuri sitä toimintaa, joka synnyttää uutta innovointia ja yhteistyötä tavalla tai toisella. Maanmittaus-alan yhdistysten neuvottelukunta antoi päivillä julkilausuman, jossa esitettiin huoli Aalto-yliopiston geomatiikan opintojen asemasta opintosuunnitelmassa sekä opiskelijamäärän vähenemisestä.

FIG 2017 Working Week -järjestelyt etenevät. Sopimukset tilojen vuokraamisesta on tehty Messukeskuksen kanssa, ja nyt on alkamassa eri tehtävien projektointi, jotta kaikki tarvittavat palikat ovat oikeassa asennossa H-hetkellä. Tekemistä riittää paljon, vaikka FIG:llä onkin pitkälti vakioitu toimintamalli.

Kevätkokouksessa puhutti MIL:n jäsenhankinta, tai pikemminkin sen ongelmallisuus Aalto-yliopiston opintouudistuksen jälkeen. Mitään viisastenkiveä ei siinä keskustelussa noussut esille, mutta hallituk-sen tehtävänä on tietysti yrittää etsiä tähän ratkaisuja. Kevätkokouksen puheenjohtaja kannusti MIL:n hallitusta hakemaan rohkeasti myös organisatorisia järjestelyjä muiden yhdistysten kanssa. Näitä asioita hallituksella on tarkoituksena pohtia ja linjata toukokuun lopussa pidettävässä hallituksen sisäisessä kehityspäivässä.

MIL:n pitää jatkossa olla näkyvämpi opiskelijoiden keskuudessa, mutta miten se tapahtuu käytännössä, on vähän vaikeampaa kuin aikaisemmin, koska nyt valinta suuntautumisesta maanmittaukseen tehdään hyvin myöhäisessä vaiheessa. Tämän joukon tavoittaminen ei ole yhtä helppoa kuin maanmittausopintonsa aloittavien fuksien tavoittaminen oli. Yhtenä tällaisena opiskelijoiden näkyvyysoperaationa MIL osallistuu Espoossa kesäkuun ensimmäisellä viikolla järjestettävään International Geodetic Student Meeting (IGSM) -tapahtumaan olemalla läsnä tapahtumassa sekä sponsoroimalla tapahtumaa. Tapahtuma järjestetään nyt toista kertaa Suomessa.

Artikkelin avainsanat: , ,