MIL » Arkisto

Kirjoitukset, jotka sisältävät avainsanan Julkaisut

Uutiset »

7.10.2009 | Katri Nuuja

Ympäristöministeriö ja maaseutupolitiikan yhteistyöryhmän maaseutuasumisen teemaryhmä ovat käynnistäneet vuodenvaihteessa Kyläkaavoituksen kehittämishankkeen yhdessä seitsemän pilottikunnan ja -kylän kanssa.
Kehittämishankkeen työn tuloksena on julkaistu Kyläkaavoitus-esite. Esite kertoo 1.1.2009 voimaan tulleesta maankäyttö- ja rakennuslain muutoksesta, jonka mukaan yleiskaavaa voidaan käyttää suoraan rakennusluvan perusteena maaseutukylissä. Esitteessä kuvataan rakennuslupiin oikeuttavan kyläyleiskaavan laadintaa ja sisältöä sekä esitellään muita suunnittelun ja rakentamisen ohjauksen välineitä.
Esite on saatavilla ympäristöhallinnon sivuilla: http://www.ymparisto.fi/ » Ympäristöministeriö » Julkaisut » Esitteet » Kyläkaavoitus tai suoraan tästä.

Lue »

Uutiset »

3.6.2009 | Teemu Kärkäs

Karttakeskuksen Muutamme ilmastoa -kirja on palkittu tiedonjulkistamisen valtionpalkinnolla. Se on opetusministeriön myöntämä palkinto yksityishenkilölle tai ryhmälle ansioista tiedonjulkistamisessa. Se myönnetään ensisijaisesti edellisen vuoden aikana julkaistuista kirjoista, radio- ja TV-esityksistä, sanoma- ja aikakauslehdistä tai muista tietotuotteista. Palkintoa on jaettu vuodesta 1968 lähtien.
Muutamme ilmastoa on kirja, joka kertoo kaiken oleellisen ilmaston muuttumisesta ja siihen liittyvistä ilmiöistä. Asiaan liittyy monia epävarmoja seikkoja, eikä tällä hetkellä tiedetä riittävän varmasti, millainen ilmasto on 50 tai 100 vuoden kuluttua. Sen muuttuminen ihmisen toiminnan vaikutuksesta on kuitenkin tieteellinen …

Lue »