MIL » Ajankohtaista, Maanmittarikilta, MILA, Tapahtumat

IGSM 2015 Espoossa 1.-6.6.2015

11.10.2014
Vieraskirjoittaja
IGSM 2014 järjestettiin Istanbulissa.

IGSM 2014 järjestettiin Istanbulissa.

Insinöörikunnan Geneerinen Suonenjoen olutMaraton? Ihmeellisen Gabrielin Seikkailut Muoniossa? Instagram-S/M? Tässä muutamia yleisimpiä harhaluuloja lyhenteen IGSM takana – valitettavasti (ja onneksi) kaikki edellä mainituista ovat enemmän tai vähemmän väärin.
International Geodetic Student Meeting, kavereiden kesken IGSM, on ensi vuonna jo 28. kerran järjestettävä, kansainvälisesti suurin maanmittausalan opiskelijoiden (sekä valmistuneiden) kokoontuminen. Mikä parasta, vuonna 2015 IGSM järjestetään Otaniemessä!

Huolimatta nimestään IGSM kokoaa osallistujia laajasti geodesian, geoinformatiikan ja maanmittauksen aloilta unohtamatta kiinteistötalouden opiskelijoita. Ohjelmaan sisältyy esitelmiä ajankohtaisista aiheista, työpajoja sekä yritysvierailuja unohtamatta vapaa-ajan ohjelmaa. Ohjelman lomassa tapahtuma on ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua ja luoda kontakteja kansainvälisesti. Osallistujia on ollut keskimäärin lähes 150 vuosittain ja odotamme paikalle vähintään yhtä montaa osallistujaa ensi vuonna!

IGSM on järjestetty Maanmittarikillan toimesta Suomessa jo kerran aikaisemmin, vuonna 2004, jolloin vieraina olivat esimerkiksi Suomen silloinen kulttuuriministeri Tanja Karpela. Tämänkertainen järjestäjätiimi on aloittanut työskentelynsä jo yli vuosi sitten, kun vuoden 2015 IGSM:n järjestäjäyliopisto valittiin Wroclawssa, Puolassa vuonna 2013. Iso osa Suomen järjestäjätiimistä oli mukana myös tämänvuotisessa IGSM:ssä kesä-heinäkuun vaihteessa, joka sijoittui Istanbuliin, Turkkiin. Tapahtuman hyvä meininki ja monet uudet tuttavuudet antoivat varmuuden siitä, että näin hienon tapahtuman eteen kannattaa todella tehdä töitä.

Aalto-yliopiston tutkintouudistusten myötä tulee Maanmittarikillan jäsenistön jako kiinteistötalouden ja geomatiikan lukijoihin muuttumaan merkittävästi, sillä tulevaisuuden geoinformatiikan lukijat liittyvät nykyään opiskelut aloittaessaan Rakennusinsinöörikiltaan. Tämän vuoksi on järjestäjätiimi jo nyt lähestynyt Rakennusinsinöörikiltaa IGSM:n taholta, jotta myös tulevaisuudessa paikkatiedon ammattilaiset sekä kiinteistötalouden että geoinformatiikan alalta saadaan tietoisiksi sekä mukaan tähän kansainväliseen tapahtumaan.

Lisätietoja tapahtumasta antavat mielellään IGSO General Secretary Tuukka Mattila (tuukka.m.mattila@aalto.fi, +358 445483531) sekä Vice Secretary Anni Kontturi (anni.kontturi@aalto.fi, +358 405340396). Kiinnostuneet sponsorit ovat erittäin tervetulleita, sekä kansallinen että kansainvälinen näkyvyys on taattu! Infoa löytyy nettisivuilta igsm.fi!

Anni Kontturi

 

 

Artikkelin avainsanat: