MIL » Yhdistys

Yhdistys

Suomen Maanmittausinsinöörien liitto ry on vuonna 1890 perustettu aatteellinen yhdistys. Yhdistyksen tarkoituksena on mm. toimia jäsenten välisenä rajapintana, edistää maanmittausalan kehittämistä ja edustaa suomen maanmittausalaa kansainvälisesti.

Toiminta

MIL pitää vuosittain kevätkokouksensa maalis-huhtikuussa ja syyskokouksensa loka-marraskuussa. Jäsenilleen MIL järjestää syys-lokakuussa yhdessä Aaltoyliopiston maanmittarikillan kanssa Syyspäivän Täräyksen. Lisäksi MIL järjestää jäsenmatkan vuosittain, usein Viron maanmittauspäiville maaliskuussa.

Yhdessä MAKLI:n (Maanmittausalan ammattikorkeakoulu- ja opistoteknisten Liitto ry) kanssa MIL järjestää vuosittain Maanmittauspäivät. Tapahtuma on yleensä kaksipäiväinen ja painottuu ammatilliseen koulutukselliseen sisältöön sekä verkostoitumiseen. Tapahtuma järjestetään Maankäyttö ry:n kautta, joka on MIL:n ja MAKLI:n yhteinen yhdistys.

Kansainvälistä

MIL on jäsenenä kansainvälisissä maanmittausalan järjestöissä FIG (International Federation of Surveyors) ja CLGE (The Council of European Geodetic Surveyors). Lisäksi MIL harjoittaa aktiivista yhteistyötä pohjoismaiden järjestöjen kautta ja osallistuu vuosittain pidettävään Nordiska Ombudsmannamöteen, joka järjestetään vuorotellen eri pohjoismaissa.

Päivitetty 18.5.2019 / MIL Ylläpito