MIL » FIG, FIG Working Week 2017

FIG Working Week 2017 – Iloinen perhetapaaminen

6.6.2017
Paavo Häikiö

Kolmen vuoden projekti on nyt saatu päätökseensä. Olo on helpottunut ja tyhjäkin. Päällimmäisenä on kuitenkin tyytyväisyys siitä, että tapahtuma onnistui erittäin hyvin. Kävijät tykkäsivät ja olivat ihastuneitakin moniin asioihin kuten päivällisiin sekä ruoan että ohjelman osalta ja ilmaiseen joukkoliikennelippuun. Aivan kokonaan emme tosin voi järjestelyjä vielä unohtaa, sillä loppusiivousta kuten loppuraportin kirjoittamista ja tilinpäätöksen tekoa on vielä jäljellä.

Viikko oli hieno järjestäjän näkökulmasta. Osallistujia oli odotuksia enemmän eli lähes 1500 rekisteröitynyttä noin sadasta maasta. Messukeskuksen tilat olivat hyvät ja kompaktit, mutta kuitenkin riittävän suuret. Meidänkin mielestämme Helsingin kaupungin vastaanotto sekä päivälliset onnistuivat hyvin. Erityisesti musiikki sai yleisöltä lähes haltioituneen vastaanoton. Avajaisten The Sibelius Inspiration multimediaesityksineen sai tunteet pintaan. Foundation Dinnerillä Retuperän WBK viritti yleisön rentoon moodiin, Kahden Pennin Orkesteri houkutteli tanssimaan, ja pankin räjäyttänyt Mato Valtosen ja Jore Marjorannan bändin rokkisessio veti tanssilattian täyteen villisti huitovia ja laulavia osanottajia. Gaalaillallisella loistavan Total Cello Ensemblen sekstetin esittämä Leonard Cohenin Hallelujah hiljensi kuulijat hartauden partaalle kunnes Formula Uno vapautti heidät taas nauramaan.

Kuvassa avajaisten Sibelius Inspiration

Working Weekin asiasisältö eli plenaryt, sessiot, workshopit ja seminaarit olivat onnistuneita. Esityksiä oli nelisen sataa 80 sessiossa. Valinnanvaraa siis riitti. Kaikkiin esityksiin pääsee käsiksi Working Weekin nettisivuilla. Ks.

http://www.fig.net/fig2017/technical_program.htm

Viikon läpiviemisessä oli tärkeänä tekijänä molemminpuolinen arvostava yhteistyö sekä FIG:n Officen ja Councilin kanssa että myös Messukeskuksen, Fazerin, tekniikasta vastanneen SVV:n ja retket järjestäneen TTE:n kanssa. Kaikki asiat oli valmisteltu huolellisesti etukäteen, ja niitä vielä testattiin ensimmäisinä päivinä, jotta voisimme luottaa kaiken toimivan. Mitään systeemivirhettä ei sitten tullut vastaan, eikä mitään kovin isoja sähliksiä tai säätöjäkään. Alun jännityksen jälkeen meillä järjestelyvastuullisillakin alkoi melko nopeasti olla hauskaa muiden mukana

Saimme viikolle hyvän alun, järjestelyt toimivat kuten oli suunniteltukin, osallistujat olivat tyytyväisiä ja lopulta kiitoksia sateli niin, että poskia kuumotti.

Kongressijohtajan oli helppo olla. Järjestelytoimikunta oli hyvä tiimi, jossa jokainen hoiti tehtävänsä kunnianhimoisesti ja itsenäisesti. Oli ilo ja kunnia toimia sellaisen joukon vetäjänä. Kiitos Paavo, Martti, Heli, Ari, Kirsikka, Hanna, Mikael ja Päivi! Pelkän järjestelytoimikunnan voimin emme kuitenkaan olisi pärjänneet aivan loppuun asti. Huippuvapaaehtoisemme ansaitsevat työstään suuret kiitokset. Punapaidat olivat aivan mahtava porukka: aktiivisia, iloisia, nopeita oppimaan, oma-aloitteisia ja vastuuntuntoisia. Alusta alkaen saatoimme luottaa siihen, että asiat sujuvat.

Isoissa asioissa on tärkeää, että tausta on turvattu. Se ei aina näy ulospäin, mutta tuntuu tekemisessä. Maanmittauslaitoksen ja sen pääjohtajan tuki olivat projektin järjestelyjen ja talouden kannalta erittäin tärkeitä samoin kuin Aalto-yliopiston positiivinen suhtautuminen. Järjestelytoimikunta saattoi keskittyä itse asian suunnitteluun, kun sen ei tarvinnut murehtia likviditeettiä päivittäin tai käyttää lomapäiviään tähän työhön.

Kokemuksellemme on nyt kysyntää. Ainakin kolmen tulevan Working Weekin järjestäjät tai järjestämisoikeutta havittelevat maat ovat jo olleet yhteydessä. Sekin on hienoa. FIG tuntuu oikeasti olevan yhtä suurta perhettä.

Pekka Halme

Järjestelytoimikunnan puheenjohtaja