MIL » FIG, FIG Working Week 2017

FIG Working Week 2017 – valmistelut etenevät

3.12.2016
Paavo Häikiö

FIG Working Week 2017 ja Maanmittauspäivien ilmoittautumww2017_webheader-2inen on aukaistu. Tämä tarkoittaa tietysti samalla sitä, että suurin osa palikoista alkaa olla kasassa ja osa jopa oikeilla paikoillaankin.

Working Weekin ohjelma

glance

Normaalin Working Weekin ohjelman lisäksi keskiviikkona järjestetään suomeksi oma ohjelmansa. Edeltävänä sunnuntaina järjestetään lisäksi nuorten maanmittareiden oma tapahtuma, history symposium sekä seminaari BIM-malleista. Varsinainen seminaariohjelma ajoittuu tiistaista torstaihin. Jokainen seminaaripäivä alkaa yhteisellä osiolla ja jatkuu iltapäivät jokaisen FIG:n komission valmistelemalla ohjelmalla.

komissiot

Ohjelma on koottu call for papers -menettelyllä. Esityksiä on ehdotettu FIG:lle huikea määrä, yhteensä 550 kappaletta, joista Suomesta tulee noin 40. Se on valtavan hyvä uutinen, koska se samalla tarkoittaa  sitä että Suomen tapahtuma todella kiinnostaa ja voimme odottaa hyvää osallistujamäärää jo tällä perusteella. Komissioiden tehtäväkentät kattavat kaiken mahdollisen maanmittausalalta ja vähän enemmänkin.

Tapahtuman teemana on Surveying the World of Tomorrow – From Digitalisation to Augmented Reality. Nyt ei enää siis puhuta vain vanhojen asioiden siirtämisestä sähköiseen muotoon, vaan fokuksessa on koko sähköinen maailma ja sinne sopivat toimintatavat ja prosessit.

Maanantai ja perjantai ovat FIG:n yleiskokouspäivät. Maanantai-iltana Helsingin kaupunki isännöi kaupungintalolla tervetuliaisjuhlia, tiistaina Crowne Plazassa järjestetään Foundation Dinner eli suomalaisilta ja torstaina Finlandia-talolla juhlallinen Galailta. Koko viikon ajan pyörii seminaariohjelman lisäksi ekskursioita eri kohteisiin. On myös mahdollista vähän keventää viikko-ohjelmaansa Social toureilla. Tiistaista torstaihin Messukeskuksessa on Paikkatietomarkkinoita vastaava näyttely.

Tapahtuman hinnoittelu on pystytty pitämään vuodesta toiseen verrattain alhaisena, ja näin on myös tällä kertaa. Osallistuminen koko viikkoon maksaa vain 560 euroa, joka on kolmepäiväiselle seminaarille hyvin edullinen hinta. Hintaan sisältyy vapaa osallistuminen sekä Working Weekin että Maanmittauspäivien ohjelmaosuuksiin sekä tietty lounaat ja kahvit. Opiskelijoilla on oma tuettu hintansa.

Kaikki näyttää siis aika hyvältä tässä vaiheessa ja asiat etenevät oikeaan suuntaan.

Artikkelin avainsanat: