MIL » FIG, FIG Working Week 2017

MILA 2/2015: FIG Working Week 2017

3.5.2015
Pekka Halme

Järjestelytoimikunta (LOC) kävi tiiviitä keskusteluja FIG:n toimiston Louise Friis-Hansenin kanssa kaksi päivää 25.–26.3. Asialistalla oli kaikkea maan ja taivaan väliltä. Akuuteimmat asiat liittyivät Messukeskuksen tilojen katselmoimiseen ja vuokrasopimukseen sekä Working Weekin logon ja teeman kehittelyyn. Molemmat asiat ovat sittemmin edenneet hyvin: sopimus allekirjoitettiin 2.4. ja logon sekä teeman muoto alkavat olla valmiina.

Dinnereiden pitopaikkoja varten on kaksi kohdetta jo katsottu ja pari on vielä odottamassa arviointia. Niihin perehdytään 22.4. Paljon keskustelua ovat LOC:ssa herättäneet myös alv:n käsittely ja arviointi, kannattaako erilaiset majoitusvaraus- ja logistiikka-asiat hoitaa itse vai käyttää palveluntarjoajaa. Alv-maailma on oma tieteenhaaransa, mutta ratkaisu selvinnee hyvissä ajoin ennen kuin asiasta alkaa tulla päänsärkyä. Kummallakin logistiikan hoidon vaihtoehdolla on hyvät puolensa: toinen säästää rahaa ja toinen vaivaa. Nyt pitää vain päättää, kumpi on kalliimpaa.

Seuraava isompi kokonaisuus on budjetin luonnostelu. Sen perusteet ovat kyllä melko hyvin hanskassa, koska jo hakemusta varten piti laatia alustava kustannusarvio. Nyt alamme paneutua asiaan yksityiskohtaisemmin, jotta voimme varmistaa laskelmien pitävän pohjan. Peruslähtökohtana on tuhannen osallistujan määrä. Sen saavuttaminen ei ole itsestäänselvyys, mutta viime vuosien valossa toisaalta suurempikin luku on mahdollinen.

Näiden käytännön tekemisten lisäksi osallistumme tietysti tämän vuoden Working Weekiin Sofiassa ja raportoimme järjestelyjemme tilasta ja mainostamme Helsinkiä ja Suomea kiinnostavana kohteena.
Olemme saaneet jo mukavasti yhteydenottoja järjestelytehtävistä kiinnostuneilta. Se on hyvä asia. Hommia tulee kyllä riittämään monellekin, mutta hetki pitää vielä odottaa, ennen kuin olemme siinä vaiheessa.

Artikkelin avainsanat: