MIL » Tapahtumat

Tanskan vuositapaaminen – Fagligt Møde 2018

13.2.2018
Paavo Häikiö

Tanskan maanmittauspäivät pidettiin totuttuun tapaan Nyborgissa 2.-3.2.2018. Tapahtuma on järjestetty samassa hotellissa jo vuosikymmenten ajan.

Tänä vuonna  ohjelmassa ja käytäväkeskusteluissa oli mm. koulutusasiat, jotka Suomessakin ovat puhuttaneet viime vuosina paljon. Tanskassa on joidenkin vuosien ajan ollut vaikeuksia saada riittävästi maanmittariopiskelijoita, jotta pätevää työvoimaa olisi saatavilla riittävästi. Nyt opiskelijamäärät on saatu hienoiselle nousu-uralle. Tapahtumassa oli eri aihepiirejä esillä kaikilta maanmittauksen osa-alueilta, eikä se siinä mielessä paljoa eroa Suomen tapahtumasta. Suurin ero on ehkä siinä, että DdL on ammatillisen koulutusroolinsa lisäksi ay-järjestö. Ehkä tästä johtuen myös heidän vuosikokouksensa kerää satoja aktiivisia osallistujia.

Tapaamiseen kuuluu luonnollisesti myös iltajuhla. Alla olevassa kuvassa DdL:n hallituksen jäseniä.

Tanskassa on mukava perinne palkita kaikki valmistuneet opiskelijat iltajuhlassa. Tosin he joutuvat laulamaan ja esiintymään ennen kuin saavat palkintonsa, joka oli tänä vuonna karttakuvioinen sateenvarjo.

Pohjoismainen yhteydenpito yhdistysten välillä on tärkeä osa maiden välistä maanmittareiden verkostoitumista. Olin yllättynyt, kuinka monet tanskalaiset maanmittarit olivat olleet Suomessa kesätöissä tai tutustuneet suomalaisiin edustajiin eri vaiheissa opiskelua tai työelämää, ja kuinka lämmöllä näitä hetkiä tanskalaiset muistelevatkaan. Tällaiset yhteydet ovat tärkeitä ja kantavat hedelmää ennemmin tai myöhemmin.

Artikkelin avainsanat: