MIL » Virallista

Puheenjohtajalta 3 / 2018

25.9.2018
Paavo Häikiö

Kuuma kesä on muisto vain ja aloitellaan odottelemaan MIL:n syyskokousta. Tänä vuonna on taas aika valita MIL:lle uusi puheenjohtaja. Olen nyt hoitanut pestiä kaksi kautta eli neljän vuoden ajan, ja on aika astua syrjään ja tehdä tilaa tuoreille voimille. Syyskokous pidetään viime vuosien tapaan Paikkatietomarkkinoiden yhteydessä.

Neljään vuoteen on mahtunut paljon asioita, suurimpana tietysti FIG Working Week 2017 järjestelyt. Se oli suuri ponnistus kaikilta mukana olleilta, sekä järjestelytoimikunnalta että vapaaehtoisilta työntekijöiltä unohtamatta Maanmittauslaitoksen panosta tapahtumajärjestelyjen mahdollistajana ja tukijana.

Maanmittauspäivät on ollut siirtymätaipaleella jo useamman vuoden. Viimeiset vanhan malliset Maanmittauspäivät järjestettiin Seinäjoella 2014. Tuon jälkeen järjestelyvastuu on siirtynyt kokonaan yhdistyksille. Nyt Maanmittauspäiviä järjestetään Maankäyttö ry:n toimesta, jossa jäsenenä ja toimijoina on vain MIL ry ja MAKLI ry. Maanmittauspäivien neuvottelukuntaa ei tässä vaiheessa enää järjestelyihin tarvita. Toiminen yhdistyksen kautta totta kai helpottaa kaikkia järjestelyjä ja vastuutaho on selkeä. Ennustan Maanmittauspäiville pitkää ikää tällä konseptilla, toki aktiivisia tekijöitä tarvitaan aina mukaan lisää.

Puheenjohtajakaudellani onnistuttiin myös järjestämään kansainvälinen seminaari 3D-kiinteistönmuodostamisesta. Tapahtuma järjestettiin yhteistyössä CLGE:n ja RIL:n kanssa. Kansainvälisiä kontakteja pitäisi yrittää jatkossakin käyttää enemmän hyväksi ja pyrkiä tämän tyyppiseen yhteistyöhön, jotta MIL:n jäsenistö saa täyden hyödyn siitä, että kuulumme myös kansainvälisiin yhdistyksiin. Kun kanavat ovat kunnossa, niin niitä voi myös käyttää ja suotavaa se olisikin.

Myös RIL:n kanssa yhteistyötä on syvennetty. Toiminnassa on toki vielä tekemistä ja yhteistyömuodot pitäisi saada rutiininomaisiksi toimintamalleiksi. MIL ja RIL ovat järjestäneet yhdessä mm. Kaupunkikehitys-seminaareja, ja sitä työtä pitäisi jatkaa. Aikaisemmin oli pöydällä myös syvempi yhteistyö, jopa yhdistysten yhteen liittyminen, mutta tehtyämme jäsenkyselyn MIL:n jäsenille tästä ajatuksesta luovuttiin. Ruotsissakaan maanmittareiden yhdistyminen rakennusinsinöörien kanssa ei ole ollut täysin ongelmatonta.

MIL:n talous on erinomaisessa kunnossa. FIG Working Week 2017 tuotoista muodostettiin syyskokouksen 2017 päätöksellä rahasto, jonka tuottoa voidaan käyttää maanmittausalan edistämiseen ja esimerkiksi opiskelijoiden toiminnan tukemiseen. Toki tätä työtä on tehty aikaisemminkin, MIL ja Maanmittarikilta ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka perusteella MIL tukee opiskelijoiden toimintaa.

Jätän MIL:n puheenjohtajuuden hyvillä mielin. Ajanjakso oli kaikin puolin mitä mielenkiintoisin. Syyskokouksessa valitaan uusi puheenjohtaja sekä kolme hallituksen jäsentä, joten tervetuloa kaikki kiinnostuneet paikan päälle Messukeskukseen 5.11.2018!

Yhteistyöterveisin

Paavo Häikiö

puheenjohtaja