MIL » Mittanauhan nollapäässä, Virallista

Puheenjohtajalta 3/2017

2.10.2017
Paavo Häikiö

MIL:n kiireinen ja erittäin menestyksekäs 127. toimintavuosi 2017 alkaa kääntymään loppusuoralle. Vielä on jäljellä syyskokouksen pitäminen Paikkatietomarkkinoiden yhteydessä tiistaina 7.11. Asialistalla on mm. iloisen päätöksen tekeminen siitä, miten FIG Working Weekistä MIL:lle tullut voitto-osuus käytetään. Tapahtuma oli taloudellisesti MIL:lle erittäin menestyksekäs. Hallitus esittää syyskokoukselle lähes koko voitto-osuuden rahastoimista ja tuoton käyttämistä maanmittausalan edistämiseen sekä opiskelijoiden tukemiseen. Tapahtuman onnistumiseen vaikuttivat monet tekijät, eikä tässä tilanteessa voi olla kiittämättä Maanmittauslaitosta siitä, että se mahdollisti tapahtuman järjestelyt ylipäätään, sekä niitä kymmeniä vapaaehtoisia työntekijöitä, jotka tulivat paikan päälle hoitamaan käytännön järjestelyjä.

Maanmittarimatrikkelin laatimisesta on käyty keskusteluja jo jonkin aikaa, mutta tähän saakka se on jäänyt Working Weekin järjestelyjen jalkoihin. Nyt on taas aika aktivoitua tässä asiassa, edellinen matrikkeli on vuodelta 1990. Syyskokoukselle esitetään talousarviossa määrärahaa matrikkelin laatimiselle. Tekijätkin on toivottavasti jo löydetty.

Pohjoismaiden puheenjohtajatapaamisen järjestelyt ovat tänä vuonna MIL:n vastuulla. Tapaaminen pidettiin 5.-6.10.2017.

Maanmittauspäiviä järjestellään taas vähän uudelta pohjalta. Maankäyttö ry:n jäseninä on tällä hetkellä pelkästään MIL ja MAKLI, ja kun myös Maanmittauspäivien järjestelyistä jäivät muut kuin MIL ja MAKLI pois, niin oli luontevaa, että järjestelyt siirrettiin Maanmittauspäivien neuvottelukunnalta Maankäyttö ry:lle. Järjestelytoimikuntaan nimettiin edustajat sekä MIL:n että MAKLI:n hallituksista ja tapahtuman järjestelyt ovat jo alkaneet täydellä höyryllä. Maanmittauspäivät pidetään 21.-22.3.2018 Helsingissä. Tarkempi paikka varmistuu myös aika pian. Tavoitteena on nyt luoda konsepti, jota voidaan helposti monistaa tuleville vuosille. Päivien järjestäjät ovat nyt ja tulevaisuudessa tapahtumajärjestäjinä  amatöörejä, joten meidän pitää löytää toimintamalli, jossa kaikki muu kuin ohjelman kasaamiseen liittyvät asiat hoituisivat mahdollisimman pienellä vaivalla taustalla.

Ensi vuonna jatketaan RIL:n ja SAFA:n kanssa aloitettua yhteistyötä. Kaupunkikehitys 2017 -seminaari onnistui erinomaisesti, ja tapahtuma saa jatkoa ensi vuonna 1.2.2018 pidettävällä Kaupunkikehitys 2018 -seminaarilla.

MIL:ssä kaikki on hyvällä mallilla ja tästä on helppo jatkaa toiminnan kehittämistä eteenpäin.

Syysterveisin

Paavo Häikiö

puheenjohtaja