MIL » Mittanauhan nollapäässä, Virallista

Puheenjohtajalta 2/2017

6.6.2017
Paavo Häikiö

FIG Working Week ja Maanmittauspäivät 2017 on onnellisesti ohitse. Valtava työ palkittiin onnistumisella, joka varmasti jätti pitkän muistijäljen jokaisen tapahtumaan osallistuneen ennätyksellisen suuren yleisön aivopoimuihin. Järjestelytoimikunta, jossa oli ihmisiä MIL:n ja MAKLI:n hallituksista sekä Maanmittauslaitoksesta, ansaitsee valtavat kiitokset monivuotisesta sitoutumisesta yhteiseen hankkeeseen. Järjestelytoimikunnan kanssa toiminta oli mutkatonta ja vaikeinakin hetkinä tuloksellista. Erityisen kiitoksen ansaitsee Maanmittauslaitos, jonka sitoutuminen tapahtuman järjestämiseen oli ehdoton edellytys onnistumiselle. Tapahtuman lopulliseen onnistumiseen vaikuttivat tietysti kymmenet vapaaehtoiset, joita ilman mikään ei olisi rullannut, sekä lopulta kaikki tapahtumaan osallistuneet. Palaset loksahtelivat kauniisti yhteen.

Saimme luotua tapahtuman, jota muistellaan lämmöllä ympäri maailman vielä pitkään.

Kuvassa FIG:n presidentti Dr. Chryssy Potsiou

Katse on kuitenkin nopeasti nostettava omista varpaankärjistä ylös ja sihdattava tulevaisuuteen, vaikka menneisyys tuntuisi kuinka mahtavalta. Lähitulevaisuuden suuri haaste on saada Maankäyttö ry:n toimintaa kehitettyä. Maankäyttö ry:n jäseninä on enää MIL ja MAKLI, ja olisi luontevaa ohjata Maankäyttö-lehden lisäksi muutakin toimintaa Maankäyttö ry:n alle. Maankäyttö ry voisi jatkossa mm. olla Maanmittauspäivien järjestäjätaho. Käytännön taloutta Maanmittauspäiville Maankäyttö ry on jo hoitanut aikaisemmin. Maankäyttö ry:n alle voisi perustaa Maankäyttö-lehden toimitusta vastaava pidempiaikaisen ryhmän, joka vastaisi ensin Maanmittauspäivien konseptin uudistamisesta ja sen jälkeen myös järjestämisestä. Mallia voisi ottaa naapurimaiden toimintamallista, jossa kansallisia vuositapaamisia järjestetään aina samassa paikassa ja samalla konseptilla, jolloin järjestäjille jää pelkästään ohjelman kasaaminen ja muu pyörisikin rutiinilla vuodesta toiseen. Tätä pitäisi pitää tavoitteena. Tapahtumajärjestäjinä tulemme kuitenkin aina olemaan harrastelijoita, eikä ole mieltä kuluttaa puitteiden miettimiseen joka vuosi uudestaan ja uudestaan valtavasti aikaa.

Maankäyttö ry:n toiminnan kehittämiskeskustelut on jo aloitettu Maankäyttö ry:n, MIL:n ja MAKLI:n kesken hyvässä hengessä.

Working Week 2017-pölyn laskeuduttua jatkamme toki myös yhteistoiminnan jatkokehittämistä RIL:n kanssa. Ensi vuonna haemme ainakin jatkoa tämänkeväiselle Kaupunkikehitys 2017 -seminaarille, jossa järjestäjinä oli MIL, RIL ja SAFA. Tapahtumasta jäi hyvä maku kaikin puolin. Yhteinen kolmelle ammattikunnalle suunnattu tilaisuus on se, mikä on aikaisemmin alaltamme puuttunut. Kun sen kanssa päästiin alkuun, niin ainakin MIL:n puolesta se saa myös jatkua: ovathan jäsenemme työelämässä usein samojen haasteiden äärellä hieman eri suunnista asioita tarkastellen.

Opiskelijayhteistyö on tietysti MIL:n tulevaisuuden kannalta ensiarvoisen tärkeää. Suhteet Maanmittarikiltaan ovat kunnossa, ja asiat rullaavat sillä suunnalla erittäin hyvin. Maanmittarikillalla on ollut hyvä ote asioiden hoitamisessa. MIL osallistui killan wapunviettoon ja killan kanssa järjestettävän Syyspäivän täräyksen konseptia on kehitetty hyvässä yhteistyössä. Syyspäivän täräys järjestetään tänä vuonna 23.9.2017. Päivämäärä on hyvä merkitä jo nyt kalenteriin.

Ylipäätään MIL:ssä on nyt hyvä tekemisen taso.

Kesäterveisin

Paavo Häikiö

puheenjohtaja

 

Artikkelin avainsanat: ,