MIL » Ajankohtaista, Tapahtumat

Yhteisseminaari RIL:n ja CLGE:n kanssa; hyvä alku syvemmälle RIL-yhteistyölle

17.7.2016
Paavo Häikiö

MIL on keskustellut RIL:n kanssa jo useamman vuoden ajan erilaisista yhteistyömuodoista, joilla voitaisiin parantaa toimintaa ja tarjota jäsenistölle enemmän lisäarvoa. Kesäkuussa päästiin tositoimiin yhteisen seminaarin muodossa. Kansainvälinen 3D-seminaari 21.-22.6.2016, jossa järjestäjinä olivat MIL, RIL ja CLGE, oli asiakaspalautteesta päätellen todellinen menestys. Osanottajista suurin osa oli luonnollisesti Suomesta. Aiheen kiinnostavuus on tällä hetkellä Euroopassa laajaa, ja seminaariin tuli osallistujia peräti yhdestätoista maasta lähialueilta ja kauempaa.

DSC_5476

Kuvassa CLGE:n presidentti Maurice Barbieri

Keynote-puheenvuoron piti professori Juha Hyyppä (Finnish Geospatial Research Institute FGI, kuvassa alla) aiheesta Derivation of 3D models for Real Estates.

DSC_5461

Tapahtuman esitykset löytyvät täältä.

Tilaisuudessa saatiin hyvä läpileikkaus siitä, mitä eri Euroopan maissa on tehty tai ollaan tekemässä. Suomessa järjestelmää ollaan vasta kehittämässä, ja siihen työhön tilaisuus antoi hyviä eväitä jakamalla kokemuksia muiden maiden kanssa sekä myös eri ammattialojen asiantuntijoiden kohtaamisen kautta.

Tätä yhteistyömuotoa pyritään jatkamaan RIL:n kanssa. Työelämässä maanmittarit ja rakennusalan DI:t työskentelevät usein samojen asioiden parissa vähän eri näkökulmista, ja muitakin yhteisiä tilaisuuden aiheita on kuin 3D-kiinteistöjärjestelmän kehittäminen. Nyt saatiin koottua paikalle keskustelemaan hyvin monialainen ja aktiivinen osallistujajoukko, ja se oli ehkä yksi seminaarin suurimmista onnistumisista. Eri ammattialat saavat koottua hyvin oman seurakuntansa koolle, mutta siiloutunut keskustelu ei voi viedä asioita kuin jollekin tasolle oman ammattikunnan keskuudessa.

Asioiden avaaminen eri näkökulmista antaa edellytyksiä saavuttaa jotakin suurempaa ja vaikuttavampaa.

 

 

 

Artikkelin avainsanat: ,