MIL » Maailmalta, Tapahtumat

Viron maanmittauspäivät

7.3.2016
Paavo Häikiö

Viron maanmittauspäivät pidettiin Pärnussa 3.-5.3.2016, ja päiville järjestettiin ensimmäistä kertaa MIL:n jäsenmatka. Kyseessä oli EGÜ:n eli Eesti Geodeetide Ühing 90-vuotis juhlatapahtuma, ja paikalla oli myöskin CLGE:n presidentti Maurice Barbieri sekä hallituksen jäsenet Vasile Chiriac ja Dieter Seitz.

Tänä vuonna oli jälleen EGÜ:n hallituksen vaihtovuoro. EGÜ valitsee kahden vuoden välein kaikki hallituksen jäsenet uudestaan ja näistä koottu hallitus valitsee keskuudestaan puheenjohtajan. Puheenjohtajaksi vilkkaan äänestyksen ja ensimmäisen hallituksen kokoontumisen jälkeen valittiin Jaan Kallandi ja varapuheenjohtajaksi Kristi Käär.

Kuvassa vasemmalta oikealle Martti Pietikäinen, Raimo Tuisku, Mickael Still, Kristi Käär, Maurice Barbieri, Paavo Häikiö, Vasile Chiriac, Dieter Seitz, Jaan Kallandi uudessa hienossa ponchossaan, Vesa Hallikainen sekä Veikko Korhonen.

DSC_4816

Ensimmäisenä päivänä pidettiin kansainvälinen osuus, jossa Suomen edustajilla oli kaksi puheenvuoroa. Toisena päivänä perjantaina pidettiin kansallinen osuus pääasiassa viroksi, mutta sielläkin saimme oman puheenvuoromme ohjelmaan. Tarkempi ohjelma löytyy täältä.

Lisää tietoja seminaariohjelman sisällöstä tulossa milry.fi -sivustolle lähiaikoina.

Lisäys 9.3.2016: seminaarin esitykset löytyvät täältä.

Artikkelin avainsanat: