MIL » Mittanauhan nollapäässä

Puheenjohtajalta 4/2016

28.9.2016
Paavo Häikiö

Tulevan kevään suurtapahtuma FIG Working Week 2017 Helsingissä ja sen järjestelyt alkavat nyt toden teolla näkymään järjestelytoimikunnan kalentereissa. Tapahtumaa markkinoidaan ja on markkinoitu voimakkaasti erilaisissa tilaisuuksissa, ja tätä työtä jatketaan kevääseen saakka. Ilmoittautuminen aukeaa jo lokakuun loppupuolella. Working Weekiin yhdistetään kansalliset Maanmittauspäivät. Ohjelmaluonnos on jo valmiina, ja se näyttää mielenkiintoiselta ja monipuoliselta. Järjestöjen kannalta hankaluus on tietysti siinä, että kevätkokoukset pitäisi pitää jo maalis-huhtikuussa, joten niitä ei nyt voida järjestää Maanmittauspäivien yhteyteen. Mutta eiköhän nekin saada hoidettua.

Working Weekin call for papers on vielä auki. Tapahtuma on erittäin hyvä tilaisuus saada viestinsä lävitse kansainväliseen maanmittarikenttään. Olisikin hyvin suotavaa, että Suomesta saataisiin paljon laadukkaita alustuksia. Tämän parempaa tilaisuutta esiintyä kansainvälisessä suuressa tapahtumassa on vaikea kuvitella. Lisätietoja löytyy FIG:n sivustolta (http://fig.net/fig2017).

Tänä vuonna syyskokous järjestetään aikaisemmasta poiketen Paikkatietomarkkinoilla Messukeskuksessa (sali 218, 2. krs) eikä Maankäyttötieteiden päivillä. Syynä tähän on Maankäyttötieteiden päivien poikkeuksellisen aikainen ajankohta ja toki sekin, että Paikkatietomarkkinoilla on muutoinkin paljon MIL:n jäseniä paikalla. MIL on myös Paikkatietomarkkinoilla mukana ständillä markkinoimassa kevään Maanmittauspäiviä ja Working Weekiä.

MIL on siirtynyt viestinnässään käyttämään enemmän sähköpostiviestintää tämän vuoden aikana. Tämä oli yksi toive, joka nousi esiin vuosi sitten tehdyssä jäsenkyselyssä. Ongelmana on se, että meillä on melko paljon jäseniä, joiden sähköpostiosoite ei ole enää voimassa tai sähköpostiosoitetta ei ole lainkaan. Jos et ole saanut MIL:ltä sähköpostia viime aikoina ja kuitenkin haluaisit vastaanottaa viestejä MIL:ltä, niin sähköpostiosoitteensa voi päivittää ilmoittamalla sen MIL:n toimiston sähköpostiosoitteeseen toimisto (ät) milry.fi.

Syyspäivän täräyksen osallistujamäärä oli tänä vuonna hyvin alhainen. Tämän johdosta tilaisuuden konseptia tullaan päivittämään ensi vuotta varten ja tapahtumalle haetaan selkeämpi fokus. Opiskelijat ovat tässä työssä keskiössä.

Syysterveisin,

Paavo Häikiö