MIL » MILA, Mittanauhan nollapäässä

Puheenjohtajalta 3/2016

5.8.2016
Paavo Häikiö

Kesä alkaa olla lopuillaan ja on aika aloitella syyskautta uusin voimin.

Helsingin Working Weekin valmistelut etenevät hyvin ja suunnitellusti. Tapahtuman yhteydessä on tarkoitus järjestää myös kansalliset maanmittauspäivät, eli menoa riittää kaikille koko viikoksi. Tapahtuman esitysehdotuksia kerätään parhaillaan ja tähän liittyvät ohjeet löytyvät FIG:n sivustolta (fig.net). Toivottavasti tapahtumaan saadaan paljon laadukkaita esityksiä Suomesta.

Maanmittauspäivät on suunniteltu pidettäväksi tapahtumaviikolla siten, että maanantaina on oma ohjelma Maanmittauspäivien osallistujille ja tiistaina ohjelma on yhteinen Working Weekin kanssa. Tämä tietysti tarkoittaa myös sitä, että Maanmittauspäivät pidetään normaalia myöhäisempänä ajankohtana. MIL:n kevätkokous pitäisi pitää normaalisti sääntöjen mukaan maalis-huhtikuussa, eikä kokouksen pitäminen nyt onnistu osana Maanmittauspäiviä.

Syyspäivän täräys järjestetään jo perinteeksi muodostuneella tavalla Otaniemessä Servin mökissä lauantaina 1.10.2016. Menossa mukana on totuttuun tapaan myös Maanmittarikilta. Tilaisuus on erinomainen hetki järjestää myös vuosikurssitapaamisia.

Alkuvuonna kokeiltiin uudenlaista toimintaa ja järjestettiin jäsenmatka Viron maanmittauspäiville sekä pidettiin yhteisseminaari RIL:n kanssa. Kumpikin näistä onnistui hyvin. Viron maanmittauspäivien tarkkaa ajankohtaa ei vielä tiedetä, mutta se on perinteisesti ollut maaliskuun alussa ja sinne varmaan suuntaamme taas ensi keväänä.

Suunnitelmissa on ollut myös webinaarin järjestäminen lunastusasioista sekä yhteisseminaarin pitäminen Aalto-yliopiston kanssa Katasteri2035-hankkeesta. Näistä lisää siinä vaiheessa kun suunnitelmat konkretisoituvat.

Mukavaa syksyn odotusta kaikille, ja syyspäivän täräyksessä nähdään!