MIL » Tapahtumat

Maanmittauspäivät 2016

12.3.2016
Paavo Häikiö

Toiset uuden malliset maanmittauspäivät järjestettiin Jyväskylässä 8.-9.3.2016 erittäin toimivissa puitteissa Jyväskylän Paviljongissa. Paikalla oli yli kolmesataa osanottajaa, joille tarjottiin sielun ravintoa viidessä rinnakkaisessa ohjelmakokonaisuudessa kahden päivän ajan. Ensimmäisen seminaaripäivän ilta päättyi juhlavaan illallistapahtumaan.

Iltajuhla_vieraat_lavalla

Kuvassa Paavo Häikiö, Alexandra Högblom Moisio, Leikny Gammelmo, Mart Rae sekä Kim Christensen.

MIL:n vieraaksi tuli tänä vuonna edustajat Norjasta, Ruotsista ja Virosta sekä Tanskasta peräti kaksi vierasta kunnioitti tapahtumaa läsnäolollaan. Päivien ohjelmaan oltiin saatu hyvin ympättyä myös englanninkielistä ohjelmaa, jossa esityksiä oli myös päiville saapuneilla ulkomaisilla vieraillamme.

English_Alexandra

Kuvassa Alexandra pitämässä esitystä Ruotsin 3D-kiinteistöjärjestelmästä

Erilaisia vanhoja perinteitä vastaanottoineen on nykyisestä mallista karsittu pois ja tämä uusi konsepti näyttää toimivan erittäin hyvin. Osallistujia tulee nyt hyvin monenlaisista ammatillisista taustoista ja ohjelma on saatu aikaisempaa monipuolisemmaksi painottuen nimenomaan ammatillisiin asioihin. Päivillä saatiin lähinnä positiivista palautetta oikeastaan kaikesta.

Tästä on hyvä jatkaa.

Ensi vuonna maanmittauspäivät järjestetään samassa yhteydessä FIG Working Week 2017 kanssa, joka pidetään Helsingissä 29.5.-2.6.2017. Tarkoituksena on, että voitaisiin pitää tiettyjä yhteisiä osia yhdessä maanmittauspäivien ja Working Weekin kanssa. Lisäksi samalla maanmittauspäiväosallistujat pystyvät osallistumaan Working Weekiin, joka ei Suomessa järjestettynä suurena kansainvälisenä maanmittausalan tapahtumana tule ihan joka vuosikymmenellä eteen. Erikoisjärjestelyt aiheuttavat tietysti sen, että ensi vuoden maanmittauspäivät eivät ole samanlaiset kuin kaksi edellistä ovat olleet, vaan konsepti on taas hieman poikkeava.

Tärkeintä on, että maanmittauspäivien tarina ei ole suinkaan lopussa, vaan hyvässä nousukiidossa. Päivien uusiutuminen on onnistunut erinomaisesti.

Artikkelin avainsanat: