MIL » Maanmittarikilta, MILA, Tapahtumat

115. Kevätpäiväntasaus Salmisaaren Loistosalissa 11.3.2016

2.5.2016
Olli Peltomäki

115. Kevätpäiväntasauksen cocktail-tilaisuus vietettiin trooppisessa Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa. Killan hallituslaisilla alkoi jo hieman hikeä iskeä pintaan, kun tervehdystilaisuudessa kävi yhteensä 30 edustajaa antamassa lahjansa ja terveisensä killan vuosipäivänä. Upea tila kuitenkin!

Pääjuhlan tunnelmaa Salmisaaren Loistosalissa.

Pääjuhlan tunnelmaa Salmisaaren Loistosalissa.

Bussien startatessa täpötäytenä pääjuhlaa kohti alkoi juhlaväellä viimeistään kirkastumaan ajatus illan loisteliaisuudesta. Pääjuhla järjestettiin Salmisaaren Loistosalissa tyylikkäässä klassisen mustan kattauksen ja koristelun ilmapiirissä. Värikkäät, toinen toistaan upeammat iltamekot loivat upean kontrastin 180 juhlavieraan joukossa. Paikalle oli ilmaantunut kiitettävä määrä eri vuosikurssien ja vuosikymmenten mittareita, ja todetaan vain että hymy oli erittäin herkässä koko illan.

Seremoniamestarina toiminut tuleva fuksikapteeni Laura Strömberg paukutteli keppiään juhlien aikataulun ylläpitämiseen tarkoitetulla Tukkimiesten lahjaksi antamaan visakoivuiseen paukutusalustaan. Lukkareina häärivät killan omat hymypojat ja hunajakielet: Tuomas ”kattolamppu” Nuutilainen ja Eppu ”alppipaimenpoika” Pesonen. Laulujen saattelemana kuultiin vuosijuhlatirehtöörien räppi ja puheenjohtajan puhe, joka käsitteli Maanmittarikillan kohtaamia muutoksia 115 –vuoden aikana. Viihdytyspuolesta vastasi taikuri Heikki Varvikko, jonka esitys tyydytti ainakin hallituspöytää hänen vetäessään taikurinhatusta jäniksen sijasta pullon jaloviinaa.

Juhlapuheen piti Maanmittauslaitoksen Kalle Konttinen. Hän käsitteli puheessaan Maanmittauslaitoksen isoveljen roolia Maanmittarikillan historian aikana. Ilta huipentui tunteikkaisiin kunnianosoituksien jakamisiin. Maanmittarikillan uudeksi kunniajäseneksi julkistettiin professori Arvo Vitikainen. Harmi, että Arvo ei päässyt paikalle näkemään, kuinka lähes kaksisatainen juhlayleisö ponkaisi ylös tuoleistaan taputtamaan julkistamisen jälkeen. Niskakarvat nousevat vieläkin pystyyn sitä tunnelmaa muistellessa! Kultaisella ansiomerkillä palkittiin täysin oikeutetusti Anni Kontturi ja Eppu Pesonen. Maakansan rahaston stipendin sai Anni Kolehmainen pyyteettömästä työstään kiltaa kohtaan ja opintojen menestymisen ansiosta. Puheen naiselle piti Pietari Peltonen.

Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi. Juhlien päättyessä Polirytmi tahditti juhlijat muutamien tanssien kautta kohti Suvilahtea jatkoja kohti. Tapahtumatila Cirko oli koristeltu viimeisen päälle ja kruununa kakun päällä yleisöä viihdytti bändi nimeltä Sima. Muutaman hulahulan ja Tripla-G&T:n jälkeen nuorimmat jaksoivat vielä lähteä Otaniemen ranstulle jajatkoille. Joillakin se vaihtui suoraan sillikseen.

Olli Peltomäki

Artikkelin avainsanat: ,