MIL » Jotain ihan muuta

Jäsenkyselyn tulokset

28.10.2015
Paavo Häikiö

Tänä syksynä tehtyyn jäsenkyselyyn saatiin paljon vastauksia, peräti 152 kappaletta, ja hyvin paljon tuli myös sanallista ja erittäin rakentavaa palautetta. Jäsenistön kanta toiminnan kehittämisen suhteen on nyt selvitetty, ja sen mukaan hallitus alkaa työstämään konkreettisia toimenpiteitä.

Yksi suurimpia kysymyksiä kyselyssä oli se, miten MIL:n tulevaisuus nähdään järjestökentässä; itsenäisenä toimijana vai yhdistyneenä muiden järjestöjen kanssa. Tämän osalta jäsenistön kanta on selvä, MIL:n halutaan jatkavan itsenäisenä yhdistyksenä, mutta yhteistyötä muiden alan järjestöjen kanssa pitää kehittää. Viime vuosien aikana on käyty keskusteluja sekä MAKLI:n että  RIL:n kanssa erilaisista yhteistyömuodoista. Näissä neuvotteluissa ei ole edetty kovin pitkälle, koska ei ole ollut tiedossa jäsenistön kantaa siitä, mihin asti neuvotteluja ylipäätään voidaan viedä. Nyt kanta on selvillä.

yhteenvaiei

Kyselyssä selvitettiin myös jäsenistön kantaa MIL:n viestintäkanaviin. Perinteinen paperinen MILA sekä Maankäyttö-lehti näyttävät olevan suosittua lukemistoa jäsenistön keskuudessa. Myös suoraa sähköpostiviestintää pidetään hyvänä tapana tiedottaa ajankohtaisista asioista. Sähköpostiviestintää pitänee lisätä esimerkiksi uutiskirjeen muodossa. Twitterin seuraaminen ei ilmeisestikään ole vielä maanmittarikunnan ykkösjuttuja. MIL on ollut Twitterissä nyt reilun vuoden (@maanmittarit), mutta kyselyn perusteella hyvin pieni osa jäsenistöstä ylipäätään on Twitterissä. Twitterviestintää voi tietysti seurata myös MIL:n sivustolta suoraan.

tiedotus

Jäsenistö toivoo myös lisää ammatillisia tapahtumia, ja näitä tullaankin järjestämään tulevaisuudessa erilaisten ajankohtaisten asioiden tiimoilta. Ensi vuonna olemme mm. järjestämässä CLGE:n kanssa yhteistyössä kansainvälisen seminaarin 3D-kiinteistönmuodostamisesta.

Toimenpiteitä, joihin kyselyn seurauksena ryhdytään, mietitään hallituksen syysseminaarissa ennen vuodenvaihdetta, ja sitten asioita aletaan toteuttamaan. Eli aloittamista vaille valmista tämäkin jo on.

Kyselyn tuloksia esitellään tarkemmin MIL:n syyskokouksessa 29.10.2015 Tieteiden talolla Helsingissä klo 16:00 alkaen. Syyskokous pidetään Maankäyttötieteiden päivän yhteydessä, mutta kokoukseen ovat toki kaikki jäsenet tervetulleita, vaikka eivät itse Maankäyttötieteiden päivään osallistuisikaan. Toivottavasti saadaan aikaan hyvä keskustelu yhdistyksen kehittämiskohteista.

Artikkelin avainsanat: ,