MIL » MILA, Mittanauhan nollapäässä

Varapuheenjohtajalta: FIG Working Week 2017 Suomeen

4.7.2014
Paavo Häikiö

MIL ja MAKLI yhdessä Maanmittauslaitoksen kanssa hakivat vuoden 2017 FIG Working Weekin järjestelyvastuuta, ja asiasta päätettiin juuri päättyneessä FIG:n XXV kongressissa Kuala Lumpurissa Malesiassa. Suomi saa järjestettäväkseen suuren maanmittausalan tapahtuman itsenäisyyden satavuotisjuhlavuotena. Tapahtuma kerää yhteen tuhatkunta maanmittausalan ammattilaisia noin sadasta maasta joka vuosi.

Pekka Halme Suomen städillä

Pekka Halme Suomen städillä

Hakemuksen esittelyyn panostettiin normaalin yleisesittelyn lisäksi pitämällä esittelypistettä Kuala Lumpurissa kongressiviikolla. Lisäksi järjestettiin iltatilaisuus kontaktien luomiseksi ja suhteiden ylläpitämiseksi. Suomi oli hyvin ja näkyvästi edustettuna kaikkialla tapahtumassa.

Nyt kuitenkin vasta alkaa se varsinainen työ 2017 tapahtuman järjestämiseksi ja lupausten lunastamiseksi. Viimeksi Suomessa oli FIG:n kongressi vuonna 1990, ja epäilemättä pystymme taas järjestämään tapahtuman, joka muistetaan myöhemmin hyvin järjestettynä ja ohjelmaltaan mielenkiintoisena unohtamatta tietenkään vapaamuotoisen seminaariohjelman tärkeyttä.

MAKLI:n ja MIL:n kanssa on käyty kevään kuluessa neuvotteluja erilaisista yhteistyön muodoista, joita yhdistysten välillä voisi olla. Mitään esitystä yhteistyön muodoista ei ole vielä olemassa, ja keskustelut jatkuvat hyvässä hengessä. Keskusteluissa on noussut esille mm. yhteistyötä alan seminaarien järjestelyissä, yhteisestä edustamisesta ulkomaisissa seminaareissa, opiskelijayhteistyöstä sekä lausunnonantajaroolin vahvistamisesta. Toivottavasti syyskokouksessa yhteistyömuodoista voitaisiin jo esitellä jotakin konkreettista keskusteltavaksi.