MIL » Ajankohtaista, MILA, Uutiset

Markku Villikasta MIL:n kunniajäsen

15.4.2014
Pekka Halme

Maanmittausinsinöörien Liitto päätti kevätkokouksessaan Seinäjoella 21.3.2014 yksimielisesti kutsua Markku Villikan liiton kunniajäseneksi. Jo oli aikakin, ajattelee varmasti moni.

Markku on ollut suomalaisen maanmittauksen ja maanmittareiden näkyvä edustaja ja väsymätön toimija pitkään sekä järjestöissä että aktiivisena kolumnistina ja keskustelijana. Hän oli MIL:n hallituksen jäsenenä vuosina 1989 – 1994 ja puheenjohtajana 1995 – 1998. Samaan aikaan, vuosina 1993 – 1999, hän toimi myös Maankäyttö-lehden päätoimittaja ja sen lisäksi vielä FIG:n 8. komission varapuheenjohtajana ja puheenjohtajana vuosina 1990 – 1998. Vuodesta 1999 alkaen FIG:n johtajana hän kehitti järjestön hallintoa ja mm. FIG:n kongressien ja Working Weekien nykyisen järjestelykonseptin. Tästä toimesta hän siirtyi eläkkeelle viime vuonna, jolloin hänet myös nimitettiin FIG:n kunniajäseneksi.

Markku ei itse valitettavasti päässyt Seinäjoen kevätkokoukseen, mutta hän kiittää kaikkia MIL:n jäseniä kunniajäsenyydestään kirjeessään, jonka julkaisemme alla.

MIL:n kunniajäsenyys

Esitän parhaimmat kiitokseni Suomen Maanmittausinsinöörien Liiton hallitukselle ja liiton jäsenistölle kunniajäsenyydestä, jonka olette minulle suoneet. Olen imarreltu siitä, että minut on nimitetty liiton harvalukuisten kunniajäsenten arvovaltaiseen kaartiin ja vieläpä ensimmäisenä uutena jäsenenä tällä vuosituhannella. Valitettavasti terveydentilani ei mahdollista henkilökohtaista osallistumista tähän vuosikokoukseen. Siksi haluaisin välittää oheisen viestin liitolle ja sen jäsenistölle.

Koen, että kunniajäsenyys on tunnustus vapaaehtoiselle järjestötyölle, mikä ei olisi mahdollista ilman monia ammatilleen ja ammattikunnalleen omistautuneita. Palkitseminen kohdistuu usein yhteen ryhmän edustajaan. Niin tälläkin kertaa. Siksi kiitos kuuluu kaikille niille, joiden kanssa olen saanut työskennellä koko urani aikana. MIL ja mikään järjestö ei tulisi toimeen ilman vapaaehtoisia. Minulla on yli 25 vuoden aikana ollut onni työskennellä monien ja taas monien hyvien kollegojen kanssa Suomessa ja kansainvälisesti. Teille kuuluu suurin osa tästä kunniasta.

Olen ollut mukana monissa maanmittausalan tehtävissä niin järjestö- kuin ammatillisella saralla. Erityisesti koen, että tämä kunnianosoitus kohdistuu myös kaikille niille suomalaisille maanmittareille, jotka ovat olleet mukana kansainvälisessä toiminnassa. Kansainvälisyyden merkitys kasvaa jatkossa edelleen ja siksi toivon, että Suomi saa järjestääksen FIG:n konferenssin Working Weekin vuonna 2017.

Lopuksi haluaisin kannustaa kaikkia nuoria maanmittareita – teekkarit mukaan lukien – osallistumaan järjestötoimintaan. Se antaa ammatilliselle ja muulle elämälle hyvää lisämaustetta ja avaa toisinaan jopa kokonaan uudenlaisen elämän.

Kiitos teille kaikille tästä kunnianosoituksesta.

Markku Villikka

Artikkelin avainsanat: ,