MIL » MILA

Maanmittauspäivät Seinäjoella – ensikertalaisen silmin

15.4.2014
Kirsikka Niukkanen
Maanmittauspäivien 2014 avajaiset Seinäjoen Framilla. (Kuva: Ari Laitala)

Maanmittauspäivien 2014 avajaiset Seinäjoen Framilla. (Kuva: Ari Laitala)

Maanmittausala on, koko opiskeluaikani mukaan luettuna, ollut suuri osa elämääni liki kymmenen vuotta. Silti jotain on jäänyt puuttumaan, mutta en oikein tiennyt mitä. Sitten valkeni: olen kuullut huhuja ja joskus joku on houkutellut mukaan, mutta syystä tai toisesta en ole aikaisemmin osallistunut Maanmittauspäiville. Tämä nyt jo 50-vuotiaaksi ehtinyt tapahtuma on onnistunut luomaan jopa legendaarisen maineen itselleen, eli brändäys on onnistunut.

Tänä vuonna minäkin päätin vihdoin osallistua paljon puhuttuun tapahtumaan. Ja kannatti! Maanmittauspäiviä vietettiin Seinäjoen Teknologiakeskus Framilla, joka antoi Maanmittauspäiville erinomaiset puitteet – ja tarjoili myös loistavaa ruokaa.

Vaikka Maanmittauspäivät ovat jo keski-ikäiset, ei ikä painanut järjestelyissä tai ohjelmassa. Itse asiassa Suomen nuoret maanmittarit (YSN Finland) kokoontuivat päivillä ensimmäistä kertaa ja ohjelmassa katsottiin muutenkin tulevaisuuteen. Perjantaiaamuna keskusteltiin mm. maanmittareiden tulevaisuudesta ja tulevaisuuden koulutuksesta.

Maanmittauspäivien yhteydessä järjestettiin myös totutun mukaisesti Liiton kevätkokous. Paikkana oli aseman kupeessa sijaitseva idyllinen hotelli Alma, jonka yläkerrassa vuosikokous sujui sutjakasti tarjoiluiden siivittämänä.

Iltajuhlaa vietettiin niin ikään Framilla. Oli mukavaa tavata uusia ja vanhoja tuttuja ja pyörähtää iloisen bändin siivittämänä tanssilattiallakin. Toki rajansa kaikella – vuorokauden vaihtuessa ja pikkutuntien vieriessä oli väistämättä siirryttävä nukkumaankin välillä, jotta aamulla sateen ja tuulen vihmoessa pääsi taas kuuntelemaan luentoja.

Kiitos loistavista Maanmittauspäivistä koko järjestelytoimikunnalle! Seuraavan kerran Maanmittauspäivät järjestetään kahden vuoden kuluttua, jotta viiskymppisetkin ehtivät vähän huilata.

Artikkelin avainsanat: