MIL » Maanmittarikilta, MILA

Fuksikapteenin höpinät MILAaaaan!

11.10.2014
Vieraskirjoittaja
Fukseja ja kaljakoreja MAIK-varaslähdössä. (Kuva: Laura Strömberg)

Fukseja ja kaljakoreja MAIK-varaslähdössä. (Kuva: Laura Strömberg)

Syksy on pärähtänyt käyntiin ja uudet fuksit ovat saapuneet Maanmittarikiltaan! Ensimmäinen tapahtumatäyteinen kuukausi on nyt takanapäin ja uudet mittarifuksit ovat liittyneet osaksi tiivistä maamittariperhettä.

Kandiuudistuksen myötä Maanmittarikilta vastaanottaa insinööritieteiden kandidaattiohjelman rakennetun ympäristön pääaineen kandifuksit, joita tuli tänä vuonna 46. Rakennetun ympäristön pääaineessa fuksit perehtyvät erityisesti kiinteistötalouteen, liikennetekniikkaan ja maankäytön suunnitteluun.

Fuksien osalta syksy alkoi elokuun lopussa järjestetyllä varaslähdöllä, joka antaa uusille opiskelijoille mahdollisuuden tutustua toisiinsa ja teekkarimeininkiin jo ennen varsinaisten opiskelujen alkamista. Tänä vuonna varaslähtö järjestettiin Kirkkonummella Nedergårdissa ja mittarifukseilla oli hyvä 18 fuksin edustus.

Fuksien ensimmäinen viikko yliopistolla syyskuun alussa alkoi orientaatiokurssilla, jonka tarkoituksena on tutustuttaa fuksit mm. yliopistoon, omaan korkeakouluun, yliopisto-opiskeluihin ja tietojärjestelmiin. Orientaatioviikolla järjestettiin fukseille myös paljon aktiviteettejä, joissa fuksit pääsivät tutustumaan Otaniemeen erilaisten tapahtumien ja suunnistusten merkeissä. Otasuunnistuksessa mittarifuksien ryhmä osoitti hyvää yhteishenkeä ja meininkiä, jonka avulla he pääsivätkin kilpailemaan suunnistuksen finaaliin koko tapahtuman voitosta. Harmittavasti finaalissa prosessiteekkarifuksit olivat niukasti nopeampia naulaamaan, mutta hopea ei todellakaan ole häpeä!

Menoa syksyn perinnesitseiltä. (Kuva: Laura Strömberg)

Menoa syksyn perinnesitseiltä. (Kuva: Laura Strömberg)

Orientaatioviikosta selvittyä alkoi fukseilla itse opiskelu. Ensimmäisessä periodissa fuksit opiskelevat muun muassa matematiikkaa ja ohjelmointia, mutta mukaan on myös mahdutettu sekä oman alan kurssi johdatus rakennetun ympäristön suunnitteluun. Toisella viikolla opiskeluiden lomassa fuksit kävivät tutustumassa itäiseen satamakaupunkiin stadisuunnistuksen merkeissä sekä perjantaina he pääsivät sukeltamaan sitsikulttuuriin syövereihin Perinnesitseillä. Ennen itse sitsejä fukseille järjestettiin etikettikoulutus, jossa opetettiin sitsien tärkeimmät tavat ja pukukoodit. Fuksit omaksuivat etiketin hyvin ja lopulta laulutkin alkoivat sujua! Sitsaamassa oli yhteensä 41 fuksia ja heiltä saadun palautteen mukaan ilta oli erittäin onnistunut.

Tähän mennessä fuksien meininki on näyttänyt hyvältä, mutta fukseilla ja fuksikapteenilla on mahdolliseen Wappuun vielä pitkä matka. Pidetään meininki yllä ja annetaan sen edelleen kiihtyä Wappua kohti, jotta nykyisistä fukseista saataisiin uusia teekkareita Maanmittarikiltaan!

Sanna LaineSanna Laine
Fuksikapteeni
Maanmittarikilta ry

Artikkelin avainsanat: ,