MIL » Ajankohtaista, MILA, Mittanauhan nollapäässä

Puheenjohtajalta: Yhteistyö on tärkeää

20.9.2013
Pekka Halme

Syksy on tulossa, minkä voi havaita sekä luonnossa että muussakin maailman menossa. Hallitus pui valtion taloustilannetta budjettiriihessään ja esitti joukon toimenpiteitä, joilla taloutta on tarkoitus ohjata paremmalle uralle. Ainakin muutamat niistä tuntuvat ikäviltä suoraan yksityisen ihmisen näkökulmasta ja osa vaikuttaa elämään epäsuoremmin. Osasta ei tunnu vielä kukaan osaavan varmasti sanoa, mitä ne tarkoittavat käytännössä. Joka tapauksessa lähivuosina panostetaan lähinnä talouden alamäen kääntämiseen ylämäeksi.

Niukkojen resurssien tehokkaampaa hyödyntämistä tavoitellaan myös MIL:n ja MAKLI:n hallitusten yhteisessä kokouksessa lokakuun lopulla. Vastaavia tapaamisia on ollut ennenkin ja niitä on varmasti syytä pitää säännöllisesti myös jatkossa. Pelkästään hallintotehtävien paremmalla organisoinnilla ja yhteistyöllä voidaan säästää rahaa ja erityisesti aikaa hallituksille keskittyä yhdistysten varsinaisiin asioihin. Sen lisäksi on varmasti hyödyllistä miettiä myös miten muitakin yhdistyksillemme yhteisiä asioita voisi hoitaa paremmin. Teemmehän me yhdistysten jäsenet yhteistyötä myös jokapäiväisessä työelämässämme. Kaikki ajatukset ovat tervetulleita.

Viime aikoina on vaihtelevan aktiivisesti puhuttu 3D-kiinteistönmuodostuksesta ja -rekisteröinnistä. Asia on taas nytkähtänyt askeleen eteenpäin, kun valmistelua varten nimetty jatkoprojekti aloitti työnsä elokuussa. Tässä Maanmittauslaitoksen projektissa on mukana myös Helsingin että Espoon kaupungin edustus. Sen lisäksi työn kestäessä tullaan haastattelemaan tai muuten kuulemaan kaikkia tärkeimpiä sidosryhmiä. Työryhmän työn määräaika päättyy vuoden 2014 lopussa, ja koko hankkeen tavoitteena on, että kolmiulotteisten kiinteistöjen muodostaminen on mahdollista vuoden 2017 alusta lähtien.

Syksy on paljolti töihin keskittymistä kesän rentoutuksen ja palautumisen jälkeen. Syksyn ei kuitenkaan tarvitse olla pelkkää työtä. Sen vuoksi haluan vielä muistuttaa yhdestä yhdessä tekemisen muodosta. Tämän vuoden Syyspäivän Täräys järjestetään MIL:n, Maanmittarikillan ja Maakansan Alumnin yhteistyönä lauantaina 21.9. Servin Mökillä Otaniemessä. Tähänastisten kokemusten perusteella voin luvata, että luvassa on hauska ilta.

Toivotan kaikille työteliästä ja tuottavaa sekä myös innostavaa syksyä.

Pekka Halme
puheenjohtaja

Artikkelin avainsanat: , , ,