MIL » MILA

Puheenjohtajalta: Synkkiä näkymiä ja valon pilkahduksia

10.1.2012
Pekka Halme

Ulkona on märkää ja pimeää. Lunta on saatu täällä Pääkaupunkiseudulla odottaa pitkään toisin kuin parina edellisenä vuotena.

Etelä-Afrikan Durbanissa pidettiin ilmastokokous, jossa tavoitteena oli mm. saada aikaiseksi sopimus päästökäyttäytymisestä vuoden 2020 jälkeen ja päästöjen vähentämistavoitteista vuonna 2050. Ilmeisesti kunnon sopimusta ei syntynyt, vaan asiat jäävät riippumaan maiden omista haluista ja tavoitteista ja tulevien vuosien keskusteluista. Asia on tietysti vaikea ja sidoksissa sekä kehittyneiden maiden saavutettuihin taloudellisiin ja elintasollisiin asemiin että kehittyvien maiden oikeuteen pyrkiä samalle tasolle.

Talouden luvut näyttävät Euroopassa ja yleensä länsimaissa huonoilta. EU-maat ovat pitäneet huippukokouksena toisensa jälkeen, mutta yhtenäistä linjaa ja sopua Euron pelastamiseksi ei ole tahtonut syntyä. Asia on tietysti vaikea ja sidoksissa sekä toistaiseksi kuivilla olevien maiden haluun pysyä saavuttamallaan tasolla ja välttyä maksamasta muiden aiheuttamia velkoja että kaikkien haluun saada tilanne vakautetuksi itselleen kohtuullisin järjestelyin. Suomen talous on onneksi vielä kohtuullisen hyvässä kunnossa, vaikka lisää velkaa ollaankin ottamassa. Mahdollinen eurooppalainen kriisi ei kuitenkaan vauhtiin päästessään kierrä meitäkään.

MIL:n tilanne on vakaa. Toiminnan kehittämistä on silti jatkettava, jotta tilanne pysyykin hyvänä. Syys-kokouksessa maanmittaustieteiden päivillä keskusteltiin hallituksen valmistelemasta strategialuonnoksesta, josta oli artikkeli edellisessä MILA:ssa.  Strategian tavoitteita pidettiin hyvinä, ja hallitus sai kannustusta jatkaa työtään. Kertokaa meille vielä lisää ajatuksianne, jotta lopulliset suunnitelmat vastaavat jäsenistömme toiveita.

Toivottavasti jokainen on onnistunut Joulun aikana rauhoittumaan ja olemaan murehtimatta liikaa. Ajatukset ovat nyt taas keskittyneemmät ja on hyvä käydä käsiksi uuden vuoden mukanaan tuomiin töihin.

Toivotan kaikille jäsenillemme ja lukijoillemme Onnekasta Uutta Vuotta 2012!

Pekka Halme
puheenjohtaja

Artikkelin avainsanat: