MIL » MILA, Vaikuttaminen

Paikkatietoikkunalle vuoden 2012 tunnustuspalkinto

25.4.2012
MIL Ylläpito

Suomen Maanmittausinsinöörien Liitto ry, MIL, antoi vuoden 2012 tunnustuspalkintonsa Paikkatietoikkunalle. Palkinto luovutettiin Maanmittauspäivien avajaisissa Vaasassa 22.3.2012.

Palvelu edistää paikkatietojen avoimuutta, yhdistelyä ja tunnettuutta sekä tarjoaa helpon tavan tutustua tietojen ominaisuuksiin ja käyttöön. Maanmittausalan toimijoille on tärkeää, että alalla tuotetut aineistot saadaan yhtäältä tuottavaan käyttöön ja toisaalta, että käyttäjien ja jalostajien tarpeita vastaavia aineistoja on tarjolla, palkinnon perusteluissa sanotaan.
Perusteluissa kiitetään erityisesti organisaatioiden välistä yhteistyötä, jonka tulosta Paikkatietoikkuna on. Kiitosta saa myös avoimen lähdekoodin käyttö, jolloin kuka tahansa voi vapaasti hyödyntää ja parantaa ohjelmistoja lisenssiehtojen puitteissa.

”Paikkatietoikkuna on askel uuteen toimintaympäristöön. Meidän paikkatietojen ammattilaisten tehtävänä on pitää huolta, että paikkatietojen yhteiskäyttö helpottuu ja lisääntyy vastedeskin”, totesi palkinnon luovuttanut MIL:n puheenjohtaja Pekka Halme.

Artikkelin avainsanat: ,