MIL » MILA

Milry.fi – MIL verkossa

10.1.2012
Mikko Hovi

Liiton kotisivut internetissä uusittiin täydellisesti kaksi vuotta sitten. Uudistuksella haettiin sivuille enemmän ajankohtaista ja rikkaampaa, vuorovaikutteisempaa sisältöä. Samalla käyttöön otettiin lyhyempi ja helpompi osoite milry.fi.

Kahden vuoden jälkeen työ ei ole läheskään valmista ja kehitystyöt varsinkin sisällön suhteen jatkuvat edelleen. Jotakin on kuitenkin jo saavutettu. Tähän mennessä kotisivuilla on julkaistu lähes kaikki MILA:ssa viimeisen kahden ja puolen vuoden aikana artikkelit. Artikkeleita voi selata aihepiirin tai avainsanojen perusteella ja lisäksi haluamansa artikkelit löytää helposti myös sivuston omalla haulla. MILA:t löytyvät sivuilta luonnollisesti myös näköiskappaleina pdf-muodossa.

MILA:n kirjoitusten julkaiseminen helposti löytyvässä muodossa verkkosivuilla on tuonut sivuille kaivattua sisältöä ja sitä myötä myös kävijöitä sivuille. MIL:n sivustolla vierailee päivittäin lähes pari kymmentä lukijaa. Myös verkon hakukoneet osaavat tarjota MIL:n sivuja maanmittausalalta tietoa etsivälle ja kävijöistä moni tulee sivuille Googlen tai Bingin kaltaisten hakukoneiden linkkien kautta.

Ehkä hieman yllättäen yksi yleisimmistä hakusanoista, joilla MIL:n sivuille päädytään on ”korkeuskartta”. Hakusanoilla ”korkeuskartta”, ”suomen korkeuskartta”, ”korkeuskartta suomi” ja ”suomi korkeuskartta” päädyttiin vuoden 2011 aikana lähes 300 kertaa, mikä vastaa noin 12 % kaikista hakukoneiden kautta saapuneista. Lisäksi hakuja on kohdistunut eri kuntien korkeuskarttoihin. Sanaa ”korkeuskartta” on käytetty verkkoartikkeleissa vain kerran – joulukuussa 2009 julkaistussa pikku-uutisessa, jossa kerrottiin Nasan julkistamassa maailman korkeuskartasta. Siitä lähtien osumatiheys on pysynyt lähes vakiona.

Viisikymmentä yleisintä hakukonetermiä vuonna 2011

Pitemmän aikavälin tavoitteena on siirtää kirjoitusten julkaisemisen painopistettä MILA:sta verkkoon siten, että MILA:ssa julkaistaisiin verkossa jo julkaistuja valikoituja kirjoituksia. Tällä sinänsä pieneltä kuulostavalla marssijärjestyksen muutoksella mahdollistetaan esimerkiksi se, että MILA:ssa julkaistavaa juttua voidaan täydentää verkossa käydyn keskustelun perusteella. Kaikkien verkossa julkaistujen artikkeleiden kommentointi onkin mahdollista jo nyt.

Liiton sivujen suunnittelussa on huomioitu myös se, että sivusto – MILA:n tapaan, mutta vieläkin joustavammin – toimii tarvittaessa myös keskusteluareenana ajankohtaisille aiheille. Jos sinulla jäsenenä on mielessäsi tai pöytälaatikossasi muhimassa aihe, josta haluaisit käyttää puheenvuoron, on tämä nyt mahdollista. Voit tarjota kirjoitustasi meille sivuston ylläpitäjille julkaistavaksi. Meidät tavoittaa parhaiten sähköpostitse osoitteella yllapito@milry.fi. Julkaistavia kirjoituksia voivat kaikki kommentoida, kunhan keskustelu pysyy asialinjalla. Samalla periaatteella kirjoituksiaan voi aina myös tarjota MILA:an.

Myös alan yritysten ja organisaatioiden on mahdollista tarjota pieniä uutisiaan julkaistavaksi MIL:n verkkosivuston ja MILA:n Uutisia-palstoilla. Näitä julkaistaan harkinnan mukaan.

Kaksi vuotta sitten kotisivu-uudistuksen tavoitteet ovat siis osittain toteutuneet ja loppujen tavoitteiden toteutuminen on mahdollistettu. Jäsenistön aktiivisuus auttaa meitä saavuttamaan loputkin asetetut tavoitteet. Tehdään yhdessä milry.fi:stä näköisemme!

Artikkelin avainsanat: