MIL » Maanmittarikilta

Killan kevätkuulumisia

25.4.2012
Laura Korhonen

Kyseenalaisista sää- ja muista olosuhteista huolimatta Maanmittarikillan toiminta rullaa eteenpäin sangen keväisissä tunnelmissa. Viime kuussa juhlittiin 111. Kevätpäiväntasausta, ja kohta koittaa jo Wappukin. Vuosijuhlia vietettiin tällä kertaa poikkeuksellisen nuorekkaissa tunnelmissa, kun paikalla oli vain yksi valmistunut henkilö. Juhlat sujuivat kaiken kaikkiaan mallikkaasti ja hauskaa oli. Killan ansiomerkki myönnettiin Hanna Paanaselle, ja Maakansan rahaston stipendin sai Maiju Seppälä.

Ajatuksia herättävä kandiuudistus alkaa vihdoin selkeytyä, ja lopulliset päätökset pääaineista tehdään toukokuun aikana. Tällä hetkellä varmaa on se, että Insinööritieteiden korkeakoulussa, johon myös M-laitos kuuluu, tulee olemaan yksi kandiohjelma johon haetaan kahden hakukohteen, työnimiltään engineering ja planning kautta. Pääaineiden määrästä ei ole vielä varmuutta, mutta näillä näkymin todennäköisimmältä vaihtoehdolta vaikuttaa malli, jossa olisi kolme pääainetta: kone- ja rakennustekniikka, energia ja luonnonvarat sekä rakennettu ympäristö. Näistä kiinteistötalous sijoittuisi varmasti rakennetun ympäristön pääaineen alle, kun taas geomatiikan kohtalosta ei ole vielä täyttä varmuutta.

Kovaa vauhtia lähestyvä Wappu vie totuttuun tapaan kiltalaisten ajatuksia pois opiskelusta ja muista murheista. Vaikka Wappua vietetäänkin perinteisin menoin, on M-laitoksen muutto väistötiloihin johtanut siihen, että joitakin tapahtumia on päätetty uudistaa; esimerkiksi perinteinen Kiltapäiväkänni on muuttunut yhdessä ammattiainekerhojen Fundin ja Poligonin kanssa järjestettäväksi wappubileiksi.

Artikkelin avainsanat: , ,