MIL » MILA, Virallista

Puheenjohtajalta

7.12.2009
Pekka Halme

MIL:n syyskokous pidettiin maanmittaustieteiden päivien yhteydessä. Kokous hyväksyi hallituksen esittämät muutokset jäsenmaksuihin ja sääntöjen 4 pykälään. Hallituksella on nyt hyvät mahdollisuudet jatkaa liiton hallinnon rationalisointia. Kokouksesta on enemmän toisaalla lehdessä.

Ensimmäinen toimintavuosi ilman oman toimiston tukea on pian takana. Hallituksen työnjako on toiminut hyvin, ja vuosi on mennyt aika lailla suunnitelmien mukaan. Kuten erillisessä artikkelissa tässä lehdessä kerrotaan, liiton uudet nettisuvut on avattu ja tarjoavat entistä huomattavasti paremman ja tyylikkäämmän kanavan välittää tietoa paitsi jäsenistölle myös kaikille MIL:n toiminnasta kiinnostuneille.

Vuoden 2010 toimintasuunnitelma noudattelee melko perinteistä muotoa. Hallituksen tarkoitus on kuitenkin koko ajan parantaa ja terävöittää toimintaa. Seuraava erillistä panostusta vaativa hanke on liiton strategian tarkentaminen ja päivittäminen ensi vuoden aikana. Strategiatyö yleensä selkiyttää ajatuksia ja tuottaa uusia ideoita. Yksinkertaisimmillaankin se kuvailee sen toimenpiteiden sarjan, jolla tavoitteisiin edetään. Aiempaa valmistelutyötä tutkiessani huomasin, että muutamia siellä esitettyjä ehdotuksia on jo toteutettu ja eräitä on aika hoitanut. Tarkoitus on, että jatkossa hoidamme asiat itse ennen kuin aika ehtii.

Kuluvaa vuotta ovat dominoineet masentavat talousuutiset sikainfluenssalla höystettynä. Pieniä valonpilkahduksia on väitetty nähdyn siellä tai täällä, mutta kovin konkreettisia todisteita paremmasta ei vielä ole nähty. Varsinaisessa työssäni Maanmittauslaitoksen keskushallinnossa olemme kuitenkin rauhallisella mielellä ensi vuoden osalta, mutta tällä menolla alkaa vauhti sen jälkeen hiipua, ellei talous käänny parempaan suuntaan. Toipumiseen on ”meillä” siis vielä aikaa. Toivottavasti maanmittausalan muillakin toimijoilla on vielä tilanne hallinnassa.

Vuosi on joka tapauksessa lopuillaan, ja ajatukset alkavat kääntyä Jouluun. Se on joka tapauksessa entisellä paikallaan ja rauhoittaa mielen ja muun juoksemisen vähäksi aikaa. Tammikuussa voi sitten levänneenä alkaa matkan kohti piteneviä päiviä ja uusia haasteita tai ainakin uusin voimin kohti vanhoja.

Lähetän tämän pääkirjoituksen myötä Rauhallisen Joulun ja Onnekkaan Uuden Vuoden toivotukset kaikille MIL:n jäsenille ja MILA:n lukijoille.

Pekka Halme
puheenjohtaja

Kirjoitus on julkaistu MILAn 6/2009 pääkirjoituksena.