MIL » Uutiset

Otaniemeen lisää asuntoja ja opetustiloja

3.6.2009
Teemu Kärkäs

Otaniemeen Poliisiammattikorkeakoulun paikalle rakennetaan asuinkerrostaloja ja opiskelija-asuntoja. Samassa korttelissa sijaitsevan Raja- ja merivartiokoulun viereen asemakaavan muutos mahdollistaa opetus- ja tutkimustilojen sekä myös opiskelija-asuntojen rakentamisen.

Kehä I:n varressa sijaitsevan Tekniikantien, Miestentien ja Kivimiehentien rajaaman korttelin rakennusoikeus on 29 000 kerrosneliömetriä, josta lisärakennusoikeutta on noin 4 000 kerrosneliömetriä.

Poliisiammattikorkeakoulun muutettua Tampereelle on tyhjilleen jäänyt rakennus tarkoitus purkaa ja rakentaa tilalle asuinkerrostaloja sekä asuntoja opiskelijoille ja tutkijoille.

Korkeintaan kuusikerroksisia asuinkerrostaloja on mahdollista rakentaa asemakaavan mukaan yhteensä  neljä kappaletta. Rakennukset sijoitetaan siten, että saadaan syntymään suojattu piha- ja oleskelualue.

Opiskelija- ja tutkija-asumiseen tarkoitettuja kerrostaloja rakennetaan kolme. Rakennusten suurin sallittu kerrosluku on kuusi kerrosta.

Raja- ja merivartiokoulun alueella kaava mahdollistaa enintään kuusikerroksiseen kerrostaloon rakennettavaksi opetus- ja tutkimustiloja sekä opiskelija-asuntoja ja asuntolatoimintaa.

Kaupunginhallitus käsitteli asemakaavan muutosta 11.5. Lopullisesti kaavan hyväksyy valtuusto.

(www.espoo.fi)

Artikkelin avainsanat: ,