MIL » Uutiset

Kumppanuuskaavoitus ottaa rakennuttajat mukaan asemakaavan laadintaan

3.6.2009
Teemu Kärkäs

Helsingin kaupunki etsii Kruunuvuorenrantaan rakennuttajia tontinvarauskilpailulla ja kokeilee samalla ensimmäistä kertaa kumppanuuskaavoitusta. Kumppanuuskaavoituksessa tonttien tulevat rakennuttajat pääsevät mukaan laatimaan asemakaavaa.
Tontinvarauskilpailun avulla on tarkoitus löytää 3-6 rakennuttajaa yhteensä kymmenelle kerrostalotontille. Tontit vuokrataan ja alueelle rakennetaan sekä vuokra- että omistusasuntoja.
Kilpailu ratkaistaan suunnitelmien laadun perusteella. Ehdotusten pohjana toimii Kruunuvuorenrannan Borgströminmäen alueelle laadittu asemakaavaluonnos. Kun kilpailu on ratkaistu, tonttien tulevat rakennuttajat pääsevät mukaan kaavan jatkosuunnitteluun.
Kilpailuun pyydetään mukaan tiedossa olevat alan yritykset, joiden arvioidaan pystyvän toteuttamaan suunnittelemansa hanke. Mukaan on kuitenkin mahdollista päästä myös myöhemmin kilpailun julkistamisen jälkeen.
Lopullisen päätöksen Kruunuvuorenrannan tontinvarauskilpailusta ja hankkeesta tekee kaupunginhallitus. Kilpailuehdotukset tulee jättää Helsingin kaupungin kiinteistövirastoon viimeistään 30.10.2009. Kiinteistölautakunta ratkaisee kilpailun ja valitsee rakennuttajat kaikille kymmenelle tontille tammikuussa 2010. Rakentaminen ajoittuu vuosille 2011–2015.

(www.hel.fi)

Artikkelin avainsanat: ,