MIL » Uutiset

Cityconille tonttivaraukset Myyrmäestä

9.2.2009
Heidi Falkenbach

Kauppakeskuksiin ja muihin vähittäiskaupan liiketiloihin erikoistunut kiinteistösijoitusyhtiö Citycon sai Vantaan kaupungin päätöksellä tonttivarauksia Myyrmäestä. Citycon suunnittelee kauppakeskus Myyrmannin laajentamista, mikä on olennainen osa koko alueen palveluiden kehittymistä.

Myyrmäki on pääkaupunkiseudun tiheimmin asuttu alue. Kauppakeskus Myyrmanni sijaitsee liikenteen solmukohdassa, lähijuna-aseman ja bussiterminaalin välittömässä läheisyydessä, erittäin tiiviisti rakennetun alueen keskellä. Myyrmannin saavutettavuus paranee entisestään Kehäradan rakentamisen ja Kehä II:n jatkamisen ansiosta lähitulevaisuudessa. Työpaikkoja Myyrmannin vaikutusalueella on noin 30 000.

Citycon aloitti kauppakeskus Myyrmannin kehittämisen vuonna 2007. Tuolloin kauppakeskuksen ravintolamaailma Deli uudistui. Seuraava uudistuskohde on toisen kerroksen nk. Muodin Maailma vuonna 2010.

Tonttivaraukset luovat mahdollisuuden kauppakeskus Myyrmannin laajentamiseen kahdessa vaiheessa, yhteensä  noin 20 000 m2. Lisäksi alueelle on suunnitteilla noin 10 000 m2 asuntoja. Lopullinen laajuus tarkentuu asemakaavan edetessä. Suunnitelmien mukaan kauppakeskuksen laajennukset tehdään nk. vanhan terveystalon tontille ja kauppakeskuksen viereiselle pysäköintialueelle. Pysäköintipaikat sijoitetaan maanalaiseen pysäköintilaitokseen. Cityconin tavoitteena on kehittää Paalutoria tärkeänä tapahtuma- ja kohtaamispaikkana ja parantaa jalankulkuyhteyksiä aseman ja kauppakeskus Isomyyrin suuntaan. Lisäksi aluetta pyritään elävöittämään rakentamalla kauppakeskuksen yhteyteen asuntoja. Kaupunkikuvallisesti pyritään korkeatasoiseen keskustamaiseen rakentamiseen.

Hankkeen käynnistyminen edellyttää asemakaavamuutosta ja Cityconin hallituksen investointipäätöstä. Arvioitu investointitarve on yhteensä noin 80-100 miljoonaa euroa. Citycon ei investoi alueelle mahdollisesti rakennettaviin asuntoihin. Cityconin tavoitteena on käynnistää rakentaminen vuonna 2011. Ensimmäisen vaiheen rakentaminen kestää arviolta 2 vuotta, kokonaisuudessaan hankkeen arvioidaan kestävän 5 vuotta.

Lisätietoja:

Pirjo Aalto, aluejohtaja, pirjo.aalto@citycon.fi

Jukka Posti, kiinteistökehitysjohtaja, puh. jukka.posti@citycon.fi

(www. citycon.fi)