MIL » FIG, FIG Working Week 2017, Mittanauhan nollapäässä, Tapahtumat, Uutiset

FIG Working Week 2016

11.5.2016
Paavo Häikiö

Tänä vuonna FIG Working Week pidettiin Uudessa Seelannissa Christchurcissa Horncastle Areenassa 2.-6.6.2016.

Tilaisuus kokosi yhteen 750 maanmittausalan ammattilaista ympäri maailman. Enemmänkin osallistujia olisi ollut, mutta ehkä osittain maailmantilanteestakin johtuva tiukka viisumipolitiikka karsi osallistujamäärää.

DSC_5268

 

Uuden Seelannin Working Weekin teema oli Recovery from Disaster. Seminaarin pitopaikassa Christchurcissa tapahtui viisi vuotta sitten tuhoisa maanjäristys, ja teema rakentui tuon maanjäristyksen tuhojen korjaamisen ympärille. Jälleenrakennustyö on ollut valta ponnistus, ja vielä on paljon tekemistä jäljellä, yhä viiden vuoden jälkeen. Alla kuvassa purkamista edelleen viiden vuoden jälkeen odotteleva rakennus.

 

DSC_5256

Tilaisuudessa pidettiin näkyvästi esillä Suomessa ensi vuonna järjestettävää Working Weekiä niin eri tapahtumissa kuin ständillä. Päällimmäiseksi jäi tuntuma siitä, että valmistelumme saivat hyvän vastaanoton tämän vuotisen seminaarin osallistujilta.

 

DSC_5278

 

FIG:n yleiskokouksessa oli päätettävinä asioina mm. kahden hallituksen jäsenen valinta. Hallituksen jäseniksi pyrkivät Mikael Lilje Ruotsista, Orhan Ercan Turkista sekä Yerach Doytsher Israelista. Valituksi tulivat Mikael sekä Orhan (kuvassa alla).

DSC_5315

 

Working Week 2020 järjestämisvastuusta kisasivat Alankomaat (Amsterdam) sekä Sveitsi (Interlaken). Äänestyksen voitti lopulta Alankomaiden esitys, ja 2020 Working Week järjestetään Amsterdamissa. Järjestäjämaat ovat siis tulevina neljänä vuotena Suomi 2017, Turkki 2018, Vietnam 2019 sekä Alankomaat 2020. Käytäväkeskusteluissa suurin erottava tekijä tuntui olevan hintataso, ja se pitää tietysti meidänkin pitää mielessä omaa tapahtumaa rakentaessamme.

Kuumin puheenaihe oli kuitenkin esitys FIG:n rakenteiden muuttamisesta. FIG:n uudelleenorganisointia varten perustettiin viime vuonna työryhmä, jonka tehtäväksi annettiin miettiä uudelleen FIG:n rakennetta. Työryhmä esitteli oman ehdotuksena yleiskokoukselle. Esityksessä ehdotettiin nykyisten kymmenen komission lakkauttamista ja niiden tehtävien siirtämistä neljälle uudelle perustettavalle komissiolle. Perusteluina oli mm. se, että nykyisistä komissioista osa on hyvin aktiivisia ja osa ei. Käytäväkeskusteluissa ehdotus sai hyvin kriittisen vastaanoton, eikä ehdotusta sellaisenaan hyväksyttykään. Työryhmä saa kuitenkin jatkaa työtään ja laatia vallankumousta maltillisemman esityksen, josta myös tehdään syksyllä jäsenistölle kysely. Tavoitteena on edelleen, että uudesta FIG:n organisaatiomallista voitaisiin äänestää Suomen Working Weekin aikana. Tämä tosin edellyttää, että työryhmä kehittää yleisesti hyväksytyn organisointimallin tämän vuoden loppuun mennessä. Vaikka nyt tehty esitys saikin hyvin kriittisen vastaanoton, niin silti vaikutti vallitsevan yhteisymmärrys siitä, että jotakin on joka tapauksessa tehtävä nykyisille rakenteille.

Kaiken kaikkiaan tilaisuus oli erittäin keskusteleva, antoisa ja onnistunut.

Artikkelin avainsanat: