MIL » Arkisto

Kirjoitukset, jotka sisältävät avainsanan FIG

Ajankohtaista, FIG, FIG Working Week 2017, Uutiset »

1.12.2016 | Mikael Still

Nyt voi ilmoittautua Helsingin Messukeskuksessa järjestettäviin FIG Working Weekiin ja Maanmittauspäiville 2017.
Working Week pidetään 29.5.- 2.6.2017 ja osana sitä järjestetään myös Maanmittauspäivät 2017.
Early Bird -hintaan voi ilmoittautua vielä 20.2.2017, sen jälkeen hinta nousee asteittain mitä lähemmäksi itse tapahtumaa mennään.

Lue »

FIG, FIG Working Week 2017, Mittanauhan nollapäässä, Tapahtumat, Uutiset »

11.5.2016 | Paavo Häikiö

Tänä vuonna FIG Working Week pidettiin Uudessa Seelannissa Christchurcissa Horncastle Areenassa 2.-6.6.2016.
Tilaisuus kokosi yhteen 750 maanmittausalan ammattilaista ympäri maailman. Enemmänkin osallistujia olisi ollut, mutta ehkä osittain maailmantilanteestakin johtuva tiukka viisumipolitiikka karsi osallistujamäärää.

 
Uuden Seelannin Working Weekin teema oli Recovery from Disaster. Seminaarin pitopaikassa Christchurcissa tapahtui viisi vuotta sitten tuhoisa maanjäristys, ja teema rakentui tuon maanjäristyksen tuhojen korjaamisen ympärille. Jälleenrakennustyö on ollut valta ponnistus, ja vielä on paljon tekemistä jäljellä, yhä viiden vuoden jälkeen. Alla kuvassa purkamista edelleen viiden vuoden jälkeen odotteleva rakennus.
 

Tilaisuudessa pidettiin näkyvästi esillä Suomessa ensi vuonna järjestettävää Working Weekiä niin …

Lue »

FIG, Tapahtumat »

14.9.2015 | MIL Ylläpito

The International Federation of Surveyors has opened the Call for papers for its annual FIG Working Week 2016.
FIG Working Week, 2-6 May 2016, Christchurch, New Zealand, is an exciting week-long conference that brings the international community of surveying professionals together to share innovative science with policymakers and stakeholders. Scientists, policy- and decision-makers, students, and stakeholders are invited to join the discussions on issues affecting the international surveying and spatial community today and in the future.

Lue »

FIG, MILA »

4.7.2014 | Paavo Häikiö

Vuoden 2014 FIG-kongressi, 25. laatuaan, järjestettiin Malesiassa Kuala Lumpurin konferenssikeskuksessa Petronas-tornien juurella 16.–21.6.2014. Paikalla oli reilut kaksituhatta maanmittaria ympäri maailmaa kokoontuneena pohtimaan maanmittausalan polttavia kysymyksiä. Jokainen kysymys ei ehkä suomalaiselle maanmittarille enää niin päivän polttavin ollut – johtuen siitä ymmärrettävästä syystä, että kokousjoukko edusti noin sataa, kehitykseltään hyvin eri vaiheissa olevaa kansakuntaa.

Lue »

FIG, MILA »

20.9.2013 | MIL Ylläpito

Markku Villikka nimittiin toukokuussa 2013 Nigeriassa pidetyssä FIG:n yleiskokouksessa järjestön kunniajäseneksi. FIG:n presidentti CheeHai Teo vieraili kesällä Helsingissä ja luovutti Markulle kunniamerkin ja kunniakirjan. Ehdotuksen asiasta FIG:lle tekivät MIL ja MML.

Lue »

MILA, Mittanauhan nollapäässä, Pohjoismainen yhteistyö »

12.12.2012 | Pekka Halme

Kuten eräissä yhteyksissä on jo aiemmin kerrottu, ovat MIL ja MAKLI ilmoittaneet hakevansa vuoden 2017 FIG:n Working Weekin järjestämisoikeutta. Suomen itsenäisyys 100 vuotta -teema on tuntunut menevän hyvin läpi ajankohdan perusteluna, ja ainakin jotkut muut järjestäjäkandidaatit ovat kuulemma suosiolla siirtäneet tähtäyksensä myöhemmille vuosille. Järjestäjän valinnan piti tapahtua ensi kevään Working Weekin yhteydessä Nigeriassa, mutta aiemmin syksyllä saimme yllättäen tiedon, että äänestys onkin siirretty tapahtuvaksi vasta vuonna 2014 Kuala Lumpurin kongressissa. Se antaa toisaalta aikaa täsmentää suunnitelmia, mutta on toisaalta hieman turhauttavaa, kun asian valmistelu oli jo hyvässä vauhdissa.

Lue »

Ajankohtaista, FIG, Maailmalta, Tapahtumat »

19.2.2012 | MIL Ylläpito

FIG Working Week 2012 järjestetään Roomassa 6. – 10. toukokuuta teemalla ”Knowing to manage the territory, protect the environment, evaluate the cultural heritage”. Konferenssiin odotetaan saapuvan yli 1200 osallistujaa sadasta maasta. Tapahtuman järjestelyistä vastaavat tänä vuonna Consiglio Nazionale Geometri e Geometri Laureati (CNGeGL) ja FIG. Pääyhteistyökumppanina on FAO.

Lue »

MILA »

27.4.2010 | Pekka Halme

Elän nyt maanmittauspäivien ja FIG:n kongressin välistä elämää. Yhden järjestävän taustaorganisaation näkökulmasta on huhtikuussa hetken aikaa vähän rauhallisempaa. Pitkästä aikaa saimme myös nauttia kunnon talvesta, mutta hiihtokausikin on pääkaupunkiseudulla jo käytännössä ohi.  
Valtionhallinnolle on asetettu tuottavuusohjelman ym. yleisen säästämisen lisäksi tavoitteeksi säästää 8 % matkustamisesta aiheutuvissa kuluissa vuoden 2008 tasosta vuoden 2011 loppuun mennessä. Samalla, kun säästetään rahaa, voi säästää myös ympäristöä ja erityisesti ilmastoa. Keinoja ovat mm. video- ja puhelinkokoukset tai ainakin monen hoidettavan asian kerääminen samalle reissulle ja joka tapauksessa isojen ryhmien turhien matkojen tekemättä jättäminen. Se tarkoittaa …

Lue »

Ajankohtaista, Maailmalta, Tapahtumat »

18.11.2009 | Mikko Hovi

Kansainvälisen maanmittausinsinöörien liiton FIG:n kongressi pidetään Sydneyssä Australiassa 11.-16. huhtikuuta 2010. Ruotsalaiset maanmittarikollegamme ovat järjestämässä kongressin yhteyteen yhteismatkaa, jolle myös kaikki suomalaiset kiinnostuneet ovat tervetulleita. Yhteismatka tarjoaa tilaisuuden nähdä Australiaa laajemminkin ennen varsinaista kongressia. Tarkempia tietoja alla ruotsiksi.
Huomaathan, että ilmoittautumisten takaraja on 14. joulukuuta 2009.

Lue »

Maailmalta, MILA »

3.6.2009 | Heidi Falkenbach

FIG:n vuosittainen Working Week järjestettiin tänä vuonna Eilatissa, Israelissa. Teemana Working Weekillä oli maanmittareiden rooli kiihtyvässä  kehityksessä. Tapahtumaan osallistui yli 500 maanmittaria yli 65 maasta. Suomalaisia Eilatissa oli kymmenkunta.
Working Weekin ohjelma oli perinteisen kaavan mukainen, eli viikko aloitettiin maanantaina General Assemblyn kokouksella, tiistaista torstaihin kuunneltiin ja pidettiin konferenssiesitelmiä, ja perjantaina pidettiin General Assemblyn jälkimmäinen puolisko.
General Assemblyssä käsiteltiin vuosikokouksen rutiiniasioiden (presidentin sekä komissioiden puheenjohtajien raportit edellisestä kaudesta, tilinpäätös, jäsenmaksut) lisäksi komissio 8 (Spatial planning and development) tulevan kauden puheenjohtajan valinta, vuoden 2013 Working Weekin järjestäjän valinta sekä Afrikka-aiheisen Task Forcen perustaminen.
Komissio 8 tulevaksi puheenjohtajaksi vuosille 2011–2014 …

Lue »